Διάβημα του Ιράν για τη στήριξη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Διάβημα του Ιράν για τη στήριξη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα προέβη το Ιράν, για δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ.

 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ανέφερε ότι δεν έχει διαβάσει ακόμα το κείμενο της διαμαρτυρίας.

 

«Μάλιστα, υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Zarif, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει. Με χαρά πάντως θα τον ακούσω», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

 

Η διαμαρτυρία του Ιράν αφορά την ακόλουθη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Atlantic Council όπου συμμετείχε την περασμένη Τρίτη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ:

 

«Πρώτον είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και στηρίζουμε αυτήν την απόφαση. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και νομίζω ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες, τώρα που οι ΗΠΑ έδωσαν ένα σαφές μήνυμα σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές που είναι διατεθειμένες να χαράξουν, προκειμένου να κινηθούν προς μια πρωτοβουλία που θα αποκλιμάκωνε την ένταση. Και ελπίζω αυτό το μήνυμα να το έλαβαν όλοι. Ναι, είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα