Διάγγελμα Τραμπ: Ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν

Διάγγελμα Τραμπ: Ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν

Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν και θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρι η Τεχεράνη να αλλάξει συμπεριφορά», τόνισε σε διάγγελμά του ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας ήταν στραμμένα στον Λευκό Οίκο για την επίσημη αντίδραση του Αμερικανού Πρόεδρου στα ιρανικά αντίποινα για την εξόντωση του Στρατηγού Σουλεϊμανί.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις της Τεχεράνης, τόνισε πως δεν υπήρχαν απώλειες Αμερικανών, παρά μόνο μικρές ζημιές, ενώ σημείωσε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους ένστολους Αμερικανούς. Όπως είπε το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατία και απειλεί τον πολιτισμένο κόσμο, «κάτι που εμείς δεν το επιτρέπουμε. Με δικές μου οδηγίες οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν έναν από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, τον Σουλεϊμανί, ο οποίος εκπαίδευε τρομοκράτες και σχεδίαζε νέες επιθέσεις. Τα χέρια του ήταν βαμμένα με αμερικανικό και ιρακινό αίμα». 

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους τρομοκράτες ότι αν σέβονται τη ζωή τους δεν θα πρέπει να στοχοποιούν τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Τραμπ οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν, οι οποίες και θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρι η Τεχεράνη να αλλάξει συμπεριφορά. Επίσης ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ «μεγαλύτερη εμπλοκή στα θέματα της Μέσης Ανατολής», ενώ απευθυνόμενος στην Τεχεράνη είπε: «Αντί να πουν ευχαριστώ στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι πρέπει να θανατωθούν Αμερικανοί».

 

«Για όσο θα είμαι Πρόεδρος, δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως η Τεχεράνη «φαίνεται να υποχωρεί που είναι καλό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τον υπόλοιπο κόσμο». Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε πως πρέπει να γίνει ένα νέο deal με τον Ιράν. «Θέλουμε το Ιράν να έχει μέλλον, οι ΗΠΑ είναι έτοιμοι για ειρήνη με όλους όσους την επιθυμούν» κατέληξε. 

 

«The New Daily Mail» 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα