Λίβυος Ναύαρχος: Έχω διαταγή να βουλιάξω τα τούρκικα πλοία, αν έρθουν

Λίβυος Ναύαρχος: Έχω διαταγή να βουλιάξω τα τούρκικα πλοία, αν έρθουν

Ο φιλέλληνας Λίβυος ναύαρχοςΦάρατζ ελ Μαχντάουϊ που ως γνωστόν ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού προχώρησε σε νέα παρέμβαση κατά της Τουρκίας.  Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ήταν αποφασιστικός:

«Έχω διαταγή, άμα έρθουν τα καράβια έρευνας των Τούρκων, θα έχω μία λύση. Να τα βουλιάξω εγώ. Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ», τόνισε στα ελληνικά ο ναύαρχος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, σχολιάζοντας την παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Παράλληλα, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης σημειώνει ότι ο λαός της χώρας του γνωρίζει ότι «εμείς ανήκουμε στον στρατηγό κι εμείς θα αντιδράσουμε σε σε αυτήν τη συμφωνία». Αναφερόμενος στη συμφωνία Σαράτζ – Ερντογάν, ο αξιωματούχος κάνει λόγο για κακή συμφωνία, όπως την ήθελε η τουρκική πλευρά, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Μάλιστα, εκτιμά ότι η συμφωνία, που είναι «λάθος» θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Ο ελ Μαχντάουϊ μιλά ελληνικά, καθώς είχε σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε γράψει στα ελληνικά στο προφίλ του στο Facebook: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

Να σημειωθεί πως ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που ελέγχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης και αντιτίθεται στην φιλοτουρκική κυβέρνηση Σάρατζμ. Όπως δεκάδες άλλοι στρατιωτικοί, επί καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι, ο Μαχντάουϊ σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων την τετραετία 1973 – 1978, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην πατρίδα του με λαμπρή καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ίδιος πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις στη χώρα μας, αφού διατηρεί φιλίες με πολλούς Έλληνες αλλά και συμπατριώτες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα