Φρικιαστική δολοφονία 9χρονου - Πέθανε σε εξορκισμό

Φρικιαστική δολοφονία  9χρονου - Πέθανε σε εξορκισμό

Η φρικιαστική δολοφονία ενός 9χρονου παιδιού κατά τη διάρκεια εξορκισμού από τον ίδιο του τον πατέρα έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της πόλης Αικατερίνενμπουργκ, στα Ρωσικά Ουράλια.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του αγοριού είναι ο 40χρονος πατέρας του, Ιβάν Καζάντσεφ, που αποδείχτηκε μέλος μια θρησκευτικής σέκτας που αναζητούσε τη σωτηρία μέσα από τα βασανιστήρια και τη μάχη με τους «δαίμονες».

Τον έθαψαν σε πάρκο της πόλης

Η σορός του 9χρονου αγοριού βρέθηκε θαμμένη σ’ ένα από τα πάρκα της πόλης, την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια ανώνυμη πληροφορία στην αστυνομία από μακρινό συγγενή του παιδιού.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο θάνατος του αγοριού επήλθε από ασφυξία, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη του πατέρα του παιδιού και της Ρωσίδας επικεφαλής της αίρεσης «Ακόλουθοι του Χριστού».

Η οικογένεια του αγοριού είχε πρόσφατα μετακομίσει στο Αικατερίνενμπουργκ από τη Λευκορωσία, όπου διέφυγε και η μητέρα του παιδιού μετά τη δολοφονία και πλέον αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Η συνεργός του Καζάντσεφ είναι η 48χρονη Ρωσίδα Ζεμφίρα Γκεϊνούλινα, που μαζί με τον πατέρα του αγοριού είχαν διαφύγει στη Μπασκίρια, κοντά στη περιοχή του Αικατερίνενμπουργκ, με σκοπό να διαφύγουν από τη Ρωσία, αλλά συνελήφθησαν από τις αρχές.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, ο θάνατος του παιδιού προκλήθηκε από ασφυξία από πανί που είχαν βάλει στο στόμα του για να μην φωνάζει κατά τη διάρκεια τελετουργικού εξορκισμού των δαιμόνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς του παιδιού ήταν μέλη της σέκτας, Ακόλουθοι του Χριστού, υπό την ηγεσία της Γκεϊνούλινα.

«Και οι δύο συλληφθέντες συμπεριφέρονταν, τουλάχιστον, παράξενα. Έδινα την εντύπωση ζόμπι», σχολίασε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις αρχές μερικές από τις δραστηριότητες της αίρεσης περιλάμβαναν την αρχηγό της σέκτας να παίζει κιθάρα, με τα μέλη να χορεύουν,  να τραγουδούν και να προσεύχονται.

Μερικές από τις τελετουργίες της αίρεσης περιλάμβαναν μεσαιωνικού τύπου βασανιστήρια σε παιδιά

Επιδίδονταν όμως και σε πιο βίαιες πρακτικές. Η αίρεση εκτελούσε μεσαιωνικού τύπου, σωματικά βασανιστήρια στα παιδιά, κυρίως μαστίγωμα, με στόχο τον εξορκισμό των «δαιμόνων», όπως ανέφεραν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η δολοφονία φαίνεται να έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός τέτοιυ εξορκισμού. Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, αμέσως μετά το θάνατο του παιδιού, ο πατέρας του ζήτησε από την επικεφαλής της αίρεσης να τον αναστήσει. Η Γκεϊνούλινα φέρεται να προσπάθησε να αναστήσει το παιδί επί διημέρου, ανεπιτυχώς.

Τελικά, αυτή και ο πατέρας του 9χρονου φέρονται να έθαψαν το σώμα του αγοριού και να προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, ωστόσο συνελήφθησαν στη Μπασκίρια.

 

Πηγή: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα