Οι Αμερικανοί πέταξαν τη σορό του αλ Μπαγκντάντι στη θάλασσα. Tα εσώρουχα και το DNA

Η σορός του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ερρίφθη στη θάλασσα, μετά την αμερικανική επιδρομή εναντίον του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου στο Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οαξιωματούχος, που μίλησε στο AFP, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή στη θάλασσα, που θυμίζει εκείνη του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, σε μια επίθεση επίλεκτων μονάδων του αμερικανικού στρατού στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν.

Τρεις αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν αποκάλυψαν πού πραγματοποιήθηκε η ταφή ούτε πόσο διήρκησε, επισήμαναν, ωστόσο, ότι ακολουθήθηκαν θρησκευτικά τελετουργικά. Δύο αξιωματούχοι ανέφεραν πως πιστεύουν ότι τα λείψανά του ερρίφθησαν στη θάλασσα από ένα αεροσκάφος.

Αυτός είναι ο σκύλος που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση κατά του Μπαγκντάντι

Πήραν τα εσώρουχά του για να "τσεκάρουν" το DNA

Εν τω μεταξύ ένας κατάσκοπος είχε πάρει εσώρουχα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τα οποία υποβλήθηκαν σε τεστ DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του πριν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, είπε σήμερα ένας σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Ο Πόλατ Τζαν, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος των SDF, έδωσε λεπτομέρειες στο Twitter σχετικά με το πώς βοήθησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η δική μας πηγή, που μπορούσε να προσεγγίσει τον αλ Μπαγκντάντι, έφερε τα εσώρουχά του προκειμένου να διεξαχθεί τεστ DNA και να επιβεβαιωθεί (100%) ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπαγκντάντι» εξήγησε ο Τζαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα