Brexit: Eγκρίθηκε η συμφωνία αλλά όχι το χρονοδιάγραμμα - Ποιο κοντά οι πρόωρες εκλογές;

Brexit: Eγκρίθηκε η συμφωνία αλλά όχι το χρονοδιάγραμμα - Ποιο κοντά οι πρόωρες εκλογές;

Νέα ήττα για τον Μπόρις Τζόνσον καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε μεν το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, όπου 329 ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας, καταψήφισε όμως το σχετικό χρονοδιάγραμμα "εξπρές". 

Ειδικότερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός κέρδισε την έγκριση του νομοσχέδιου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής από το Κοινοβούλιο, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την εσπευσμένη εξέταση του νομοσχεδίου για το Brexit, καταψηφίζοντας το χρονοδιάγραμμα συζήτησης και έγκρισης της νομοθεσίας που είχε προτείνει η κυβέρνηση. 322 βουλευτές καταψήφισαν το χρονοδιάγραμμα και 308 ψήφισαν υπέρ.

Υπενθυμίζετα ότι, νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε προειδοποιήσει ότι, αν τα πράγματα πάρουν αυτήν την τροπή, θα αποσύρει το νομοσχέδιο και θα πιέσει για να γίνουν πρόωρες εκλογές πριν από τα Χριστούγεννα.

"H Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και αναμένει από την βρετανική κυβέρνηση να μας ενημερώσει για τα επόμενα βήματα. Η πρόεδρος της Κομισιόν συμβουλεύεται τους ηγέτες για το αίτημα της Βρετανίας για παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου" ανέφερε η εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Μίνα Αντρέεβα.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα