Μέρκελ σε Ερτογάν: Σταμάτα άμεσα τον πόλεμο - Ανένδοτος ο «σουλτάνος»: Δεν μας πτοούν οι απειλές

Μέρκελ σε Ερτογάν: Σταμάτα άμεσα τον πόλεμο - Ανένδοτος ο «σουλτάνος»: Δεν μας πτοούν οι απειλές

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Κυριακή ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν να τερματίσει άμεσα την στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

“Ηκαγκελάριος υποστήριξε τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης,” δήλωσε σε ανακοίνωση του, εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του προέδρου Ερντογάν.

Στο μεταξύ ο Ερντογάν σε ομιλία του για την αποτίμηση της έως τώρα εισβολής στη Συρία καταφέρθηκε εναντίον της Γερμανίδας καγκελάριο κατηγορώντας την για στήριξη των Κούρδων και όχι του συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, ενώ διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι "θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας".

Απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη γερμανική προσέγγιση απέναντι στην τουρκική επέμβαση στη Συρία ως «περίεργη» και αναρωτήθηκε αν η Μέρκελ υποστηρίζει την «τρομοκρατική οργάνωση».

«Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;», της είπε.

«Εσείς τους καλείτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και μετά μας λένε nein, nein. Πότε είδατε κάποιον να κάθεται στο τραπέζι με ένα κράτος-τρομοκράτη στο ίδιο τραπέζι;»

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει πολεμήσει τους τζιχαντιστές, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε λόγω των απειλών κάνουν μεγάλο λάθος

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε στην τηλεόραση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε σχετικά με τις απειλές που δέχεται η Άγκυρα για οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο όπλων λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε: «Έπειτα από την εκκίνηση της επιχείρησης αντιμετωπίσαμε απειλές για οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο όπλων. Αυτοί που πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει με τέτοιες απειλές κάνουν μεγάλο λάθος».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα