Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: Δύο νεκροί στη Βολιβία στη μάχη με τις φλόγες

Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: Δύο νεκροί στη Βολιβία στη μάχη με τις φλόγες

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου το οποίο εκτείνεται στη Βολιβία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Έβο Μοράλες χθες Δευτέρα.

Οι πυρκαγιές, που μαίνονται επί έναν μήνα, έχουν απανθρακώσει περίπου 10 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και βοσκοτόπων, τόνισε ο πρόεδρος Μοράλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα θύματα, ένας εθελοντής κι ένας πυροσβέστης, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στην κεντρική περιφέρεια Κοτσαμπάμπα και στη δυτική περιφέρεια Λα Πας.

Ο εθελοντής δασοπυροσβέστης Χόρχε Ινοχόσα Βέλα, 22 ετών, έχασε τη ζωή του, κατά τα φαινόμενα πέφτοντας από ύψος στο εθνικό πάρκο Τουνάρι, στην περιοχή Σακάβα, στην Κοτσαμπάμπα. Ο νεαρός είχε κηρυχθεί αγνοούμενος το Σάββατο και το πτώμα του βρέθηκε την Κυριακή, με εγκαύματα, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Ο πυροσβέστης Λούσιο Μαμάνι επίσης έχασε τη ζωή του εξαιτίας πτώσης. Έπεσε σε χαράδρα από ύψος 300 μέτρων στο Κορόικο δε λα Πας.

Περίπου 4.000 πυροσβέστες και εθελοντές συμμετέχουν στον αγώνα για να κατασβεστούν οι πυρκαγιές στη Βολιβία τον τελευταίο μήνα, με τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα