Ρίτσαρντ Γκιρ: Ένας μικρός Τραμπ ο Σαλβίνι

Ρίτσαρντ Γκιρ: Ένας μικρός Τραμπ ο Σαλβίνι

Η σύγκρουση του Ρίτσαρντ Γκιρ και το Ματέο Σαλβίνι, για τη διάσωση των μεταναστών του Open Arms, καλά κρατεί. Πρόσφατα, ο Αμερικανός ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», στην οποία αποκάλεσε τον Σαλβίνι ως «μωρό Τραμπ».

Εν συνεχεία, ο ηθοποιός του καταλόγισε άγνοια, υπογραμμίζοντας ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εκμεταλλεύεται το φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους.

«Ο υπουργός Εσωτερικών σας έχει την ίδια νοοτροπία με τον πρόεδρο Τραμπ. Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι “μωρό Τραμπ”. Χρησιμοποιεί την ίδια ακραία άγνοια, εκμεταλλεύεται τον φόβο και το μίσος», ανέφερε ο Αμερικανός ηθοποιός.

«Αν ο υπουργός Εσωτερικών σας περνούσε λίγο χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους, άκουγε τις ιστορίες τους, τα τραύματα των οικογενειών τους, θα άλλαζε άποψη» συνέχισε, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να τον συναντήσει, καθώς όπως είπε «είμαι βέβαιος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός που δείχνει δημοσίως. Έχει οικογένεια, παιδιά, γονείς».

Πριν από δύο εβδομάδες ο Γκιρ ανέβηκε στο πλοίο Open Arms για να μεταφέρει τρόφιμα στους μετανάστες και κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να επιτρέψει στο πλοίο να πιάσει λιμάνι.

Η απάντηση του Σαλβίνι ήταν άμεση. Κάλεσε τον ηθοποιό να μεταφέρει τους μετανάστες με το ιδιωτικό τζετ του στο Χόλιγουντ και να τους φιλοξενήσει στις δικές του επαύλεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα