Η νέα παρτίδα πυραύλων S-400 ετοιμάζεται για την Τουρκία

Η νέα παρτίδα πυραύλων S-400 ετοιμάζεται για την Τουρκία

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την παροχή δεύτερης παρτίδας συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος προεδρικός βοηθός Γιούρι Ουσακόφ.

«Δουλεύουμε καθημερινά και αδιάκοπα για την κατασκευή της δεύτερης παρτίδας S-400 που θα εξοπλίσει την Τουρκία», είπε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όσον αφορά την περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία ανέφερε πως διεξάγονται συζητήσεις σε ευρύ φάσμα θεμάτων.

«Δεν θα ήθελα να  σχολιάσω τις φήμες σχετικά με τα μαχητικά μας αεροσκάφη και την Τουρκία», τόνισε Ουσακώφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Τουρκία θα θέσει στην ημερήσια διάταξη τη δυνατότητα αγοράς αεροσκαφών Sukhoi-35.

S-400Η Άγκυρα μελετά, εδώ και καιρός, την προσφορά της Ρωσίας για την εξαγωγή μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι Su-35 στην Τουρκία μετά την αποπομπή της χώρας αυτής από το πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού F-35 τον Ιούλιο, έγραψε η εφημερίδα Yeni Şafak, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό γενικό επιτελείο αεροπορίας και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη ρωσική πρόταση. Εάν ταχθούν υπέρ της αγοράς, θα αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις για το ζήτημα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής του F-35 εξαιτίας του ότι η Άγκυρα προχώρησε στην απόκτηση του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, διευκρινίζοντας πως η χώρα θα έχει τεθεί εντελώς εκτός του προγράμματος τον Μάρτιο του 2020 και δεν θα της παραδοθούν τα περίπου 100 μαχητικά του τύπου που σκόπευε να αποκτήσει.

 

Πηγή: onalert.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα