Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία. Έπεσαν κτίρια

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία. Έπεσαν κτίρια

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το σεισμολογικό παρατηρητήριο της χώρας.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα, ωστόσο σύμφωνα εμ πληροφορίες, έχουν πέσει κτίρια και υπάρχουν εγκλωβισμένοι. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει αυτή την ώρα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, έχουν πέσει από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Ντενζλί, κτίρια στην περιοχή Μποζκούρτ, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος, Μπιρσέν Τσελίκ.

«Υπάρχουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει, αντιμετωπίσαμε σεισμό που διήρκεσε 15-20 δευτερόλεπτα, καταστράφηκε ακόμη και ο τοίχος του γραφείου μου, γνωρίζω έως τώρα για τραυματίες όχι για απώλεια ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών– η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα