Kαύσωνας στο Ηνωμένο Βασίλειο: Φόβοι για τις ράγες τρένων

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους επιστήμονες να μιλούν για την πιο ζεστή ημέρα από τότε που έχουν αρχίσει να τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία. Μάλιστα στη νότια και ανατολική Αγγλία ο υδράργυρος κατά πάσα πιθανότητα φτάνει σήμερα ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στη χώρα κρατά από τον Αύγουστο του 2003, με 38,5 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή Μπρόκεντεϊλ κοντά στην πόλη Φάβερσαμ της νότιας κομητείας του Κεντ.

Ήδη πριν από τις 9:30 το πρωί τοπική ώρα η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει τους 30 βαθμούς στην περιοχή του αεροδρομίου Χίθροου.

Οι αρχές έχουν επιβάλει όριο ταχύτητας στα τρένα, φοβούμενες διάβρωση των σιδηροδρομικών γραμμών λόγω της ζέστης. Κάποια δρομολόγια έχουν προληπτικά ματαιωθεί. Η σύσταση προς το επιβατικό κοινό των σιδηροδρόμων είναι να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Να παραμένουν ενυδατωμένοι και στη σκιά καλεί τους πολίτες η Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Η ζέστη ίσως προκαλέσει τοπικές καταιγίδες με κεραυνούς κατά τη διάρκεια της νύχτα, όπως συνέβη και την Τρίτη, όταν καταγράφηκαν περίπου 50.000 κεραυνοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα