Η Βρετανία κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιρανό επιτετραμμένο στο Λονδίνο

Η Βρετανία κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιρανό επιτετραμμένο στο Λονδίνο

Η Βρετανία κάλεσε σήμερα τον Ιρανό επιτετραμμένο στο Λονδίνο, μετά την χθεσινή κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία Stena Impero στο Στενό του Χορμούζ, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ υπερασπίστηκε σήμερα, την κατάσχεση του Stena Impero στο Στενό του Χορμούζ από το Ιράν, δηλώνοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ήθελε να προασπίσει τους κανόνες ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Η κατάσχεση του πετρελαϊκού τάνκερ έγινε χθες, καθώς η Τεχεράνη ισχυρίστηκε ότι παραβίασε τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας, δύο εβδομάδες μετά την βοήθεια που προσέφεραν Βρετανοί πεζοναύτες στην κατάληψη ενός ιρανικού δεξαμενόπλοιου που έπλεε στα ανοιχτά της ακτής του Γιβραλτάρ, με την υποψία ότι προσπαθούσε να μεταφέρει πετρέλαιο στην Συρία.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τεχεράνη πάντως ανακοίνωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη, με τους τρεις Ρώσους ναυτικούς του βρετανικού δεξαμενόπλοιου Stena Impero που κατάσχεσε χθες το Ιράν στο Στενό του Χορμούζ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

 

Οι ναύτες παραμένουν εντός του πλοίου.

 

Πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα