Τουλάχιστον δύο οι νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία

Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό δρόμο της πόλης Τούρκου στη Φινλανδία, στην Πλατεία Πουουτόρι-Μάρκετ. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν με την αστυνομία να αναφέρει πως συνολικά οκτώ άνθρωποι μαχαιρώθηκαν.

Ο δράστης έχει χτυπηθεί από αστυνομικά πυρά και συνελήφθη. Η αστυνομία ωστόσο ανακοίνωσε ότι αναζητεί και άλλους πιθανούς υπόπτους. Σημειώνεται πως αρχικά κάποιες πηγές ανέφεραν πως ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ωστόσο νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης κατά την επίθεση φώναξε «Αλαχού Άκμπαρ» και μαχαίρωνε όποιον έβρισκε μπροστά του. Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε μαχαιρωμένους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μια μητέρα που κρατούσε το μωρό της. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εκκένωσαν την περιοχή. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι αυξήθηκε το επίπεδο ασφαλείας τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και στους σταθμούς του ηλεκτρικού στην πόλη Τούρκου, αλλά και στο Ελσίνκι.

tvxs

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα