Η στιγμή που Ισπανοί αστυνομικοί σκοτώνουν έναν από τους τρομοκράτες. Βίντεο

Τη στιγμή που Ισπανοί αστυνομικοί εγκλωβίζουν και τελικά σκοτώνουν έναν από τους πέντε τρομοκράτες στην πόλη Καμπρίλς τα ξημερώματα κατέγραψε ένας Βρετανός αυτόπτης μάρτυρας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ένας άνδρας που φοράει μια ανοιχτού χρώματος μπλούζα και βερμούδα να είναι ζωσμένος με κάτι που λαμπυρίζει προκειμένου να δίνει την εντύπωση ότι έχει εκρηκτικά, κίνδυνος που τελικά δεν υπήρξε καθώς αποδείχθηκε ότι οι ζώνες αυτές ήταν ψεύτικες.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αστυνομικών δεν υπακούει και ενώ ακούγεται να φωνάζει στα αραβικά ότι ο « Αλλάχ είναι μεγάλος» στη συνέχεια πέφτει νεκρός από τα πυρά τους. Συνολικά ακούγονται 10 πυροβολισμοί.

Οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη εμπλοκή τους στις επιθέσεις στις ισπανικές πόλεις Βαρκελόνη και Καμπρίλς, δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ισπανικής εισαγγελίας Χαβιέρ Θαραγόθα.

«Δεν υπάρχουν έρευνες στις οποίες να αναφέρονται τα ονόματά τους», δήλωσε ο Θαραγόθα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

Επίσης, σύμφωνα με το Cadena Ser, οι καταλανικές αρχές αναζητούν ένα τρίτο όχημα, ένα βαν, και δύο ανθρώπους σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά τη σύλληψη ενός τρίτου υπόπτου.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, οι δράστες των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη ήταν μέλη ενός πυρήνα 12 μελών.

Επίσης, τοπικά μμε ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τον Μούσα Ουκαμπίρ, αδελφό ενός από τους συλληφθέντες στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελόνη, τον οποίο θεωρούν ύποπτο-κλειδί.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο Μούσα, ο νεώτερος αδελφός του Ντρις Ουκαμπίρ, φέρεται να ήταν ο δράστης της επίθεσης στη Ράμπλας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά μμε, ένας από τους τραυματίες της επίθεσης στην ισπανική πόλη Καμπρίλς υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη eldiario.es, τα τραύματά του είχε προκληθεί από λεπίδα. Οι καταλανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα