Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς η αδερφή της, Δήμητρα την εκθέτει με την κατάθεσή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς η αδερφή της, Δήμητρα την εκθέτει με την κατάθεσή της

Η πολύωρη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας φαίνεται ότι ήταν αυτή που εκθέτει την αδερφή της Ρούλα, η οποία βρίσκεται στη φυλακή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε στην κατάθεσή της πως βρήκε νεκρή την Ίριδα μέσα στην κούνια της σε διαφορετική θέση από αυτή που κοιμόταν συνήθως.

«Την είδα εντελώς ξεσκέπαστη, δεν ήταν στη θέση που ήταν συνήθως ξαπλωμένη. Ήταν κάθετα στο στρώμα με το κεφάλι της προς τα έξω και τα πόδια της προς την μεριά του τοίχου. Ήταν ανάσκελα ξαπλωμένη και το κεφάλι της γερμένο προς τα δεξιά. Δεν ήταν στο κέντρο της κούνιας, αλλά προς τα πάνω» φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον Alpha. 

«Την Ίριδα την βρήκα ανάμεσα στο ξύλο της πάνω πλευράς της κούνιας και στο μαξιλάρι, το μαξιλάρι ακουμπούσε ακριβώς το δεξί χέρι της Ιριδας. Σας λέω ότι μου έκανε εντύπωση η θέση της γιατί η Ίριδα δεν κουνιόταν τόσο στον ύπνο ώστε να μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ από τη θέση που την είχε βάλει η Ρούλα για ύπνο», σημείωσε. 

«Δεν είδα ακριβώς το σημείο που την έβαλε για ύπνο, αλλά την έβαλε σίγουρα κατά μήκος και όχι κάθετα. Σίγουρα το κεφάλι της θα ήταν πάνω στο μαξιλάρι όταν την έβαλε για ύπνο. Εγώ την βρήκα σε εντελώς άλλη θέση από αυτή, με το μαξιλάρι να είναι δίπλα στο χέρι της». 

Ακόμα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε στην κατάθεσή της ότι πιστεύει πως η Ίριδα έφυγε από τη ζωή από κάτι γενετικό που ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Αναλυτικά όλα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή της

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό και άλλαξε τόσο πολύ θέση μέσα στην κούνια. Όταν έπιασα το χέρι της, κατάλαβα ότι ήταν παγωμένο και σκέφτηκα ότι το παιδί θα είχε ξυλιάσει αφού ήταν ξεσκέπαστο. Είδα και τα ματάκια της και ήταν μισάνοιχτα. Ανησύχησα με αυτό που έβλεπα και έβαλα το χέρι μου πάνω στο στήθος της για να δω αν αναπνέει και διαπίστωσα ότι δεν κουνιόταν και δεν ανέπνεε.

Πήρα το κοριτσάκι αγκαλιά και το πήγα στη Ρούλα και αρχίσαμε να του κάνουμε μαλάξεις. Έπιασα το ποδαράκι της Ίριδας και κατάλαβα ότι και αυτό ήταν παγωμένο. Έπιασα και τα μαγουλάκια της αλλά αυτά ήταν ζεστά. Για το πρόσωπό της που με ρωτάτε σας λέω ότι είχε κάποια σημάδια γύρω από το στόμα.

Στη φωτογραφία που μου δείχνετε βλέπω το πρόσωπό της. Συγκεκριμένα φαίνεται η κοκκινίλα, το έκζεμα το οποίο είχε εμφανιστεί γύρω από τα χείλη της Ίριδας κάποιες ημέρες πριν. Εκτός από αυτή την κοκκινίλα βλέπω ότι υπάρχουν και έντονα σημάδια στο εσωτερικό των χειλιών.

Τα σημάδια έχουν σκούρο χρώμα και έχουν μια όψη σαν τρίγωνο στο σχήμα τους με κορυφές. Αυτά είναι τα σημάδια που σας περιέγραψα προηγουμένως σαν ξηρότητα και σας είπα ότι τα παρατήρησα πρώτη φορά όταν πήρα την Ίριδα από την κούνια της και την έβαλα στον πάτωμα για να της κάνω ΚΑΡΠΑ.

Πριν από αυτό τα σημάδια αυτά δεν υπήρχαν στα χείλη της. Το προηγούμενο βράδυ που την είχα εγώ και παίζαμε μέχρι και που την έβαλε η Ρούλα για ύπνο δεν υπήρχαν».

Πειθαρχικός έλεγχος ιατροδικαστών για την υπόθεση των τριών κοριτσιών - Επιστολή Τσιάρα

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα παρήγγειλε προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Με σημερινή επιστολή του προς κ. Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά όπως «-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Υπενθυμίζεται ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η κλήση της για παροχή εξηγήσεων στηρίχθηκε εκτός από το ιατροδικαστικό πόρισμα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών  της ήταν η ασφυξία, και σε περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, οι δύο εισαγγελείς, θα αποφανθούν αν θα  προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης, γεγονός που θα σημάνει σε καταφατική περίπτωση και την έναρξη νέας ανακριτικής διαδικασίας εναντίον της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα