Φωτιά στο Σχηματάρι: Προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι - Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη

Φωτιά στο Σχηματάρι: Προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι - Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα μεγάλη πυρκαγιά στο Σχηματάρι, στη θέση Βρυσούλες, ενώ διατάχθηκε προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι, το οποίο γειτνιάζει με την περιοχή που έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η ένταση του ανέμου είναι μεγάλη και γι αυτό έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να μην ξεφύγει η φωτιά κι απειλήσει οικισμούς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 70 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο, ενώ σηκώνονται και 4 Canadair. Οι δυνατοί άνεμοιδυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, τους οποίους συνδράμουν και 28 Ρουμάνοι δασοπυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας από την Παρασκευή.

Το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, ωστόσο, ο Δήμος Τανάγρας έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι.

 
Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, και αύριο οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν και γι αυτό υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, επιπέδου 4. Οι περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό είναι η Αττική, τα Κύθηρα, η κεντρική και νότια Εύβοια, η Αργολίδα, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, καθώς και η Βοιωτία, η Κορινθία, η Αχαΐα, η Ηλεία και η Λακωνία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα