Προσάραξε ξανά η νεαρή φάλαινα στη Σαλαμίνα - Συγκινεί η εθελόντρια που του τραγουδά για συμπαράσταση

Προσάραξε ξανά η νεαρή φάλαινα στη Σαλαμίνα - Συγκινεί η εθελόντρια που του  τραγουδά για συμπαράσταση

Προσάραξε ξανά η νεαρή φάλαινα που είχε βγει στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου, σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης Αρίων

Νωρίτερα εθεάθη κοντά στη Σαλαμίνα, ενώ το λιμενικό συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάστασή της και τις κινήσεις της με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να επιβιώσει.

«Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείται το θηλαστικό», τονίζει η ανάρτηση από «Αρίων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, η Ευγενία Σκούτζου κτηνίατρος και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων», είπε ότι η νεαρή φάλαινα δεν φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο χθες, δείχνει καλύτερα, δεν κάνει κυκλικές κινήσεις και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει.

Τόνισε, πάντως, ότι η φάλαινα έχει βγει προς τα έξω και έχουν κινητοποιηθεί εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Λιμενικό και παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Η φάλαινα μετά από ολονύχτια επιχείρηση για να σωθεί οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει.

Συγκινεί η εθελόντρια που του τραγουδά

Συγκινεί το βίντεο  που ανάρτησε στο Facebook ο Οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος «All For Blue Organization» δείχνει μια εθελόντρια, χθες το βράδυ να τραγουδά στο κητώδες προκειμένου να περάσει όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα