Θεσσαλονίκη – βιασμός 24χρονης: Αναβολή για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών - Πότε τελικά θα παραδοθούν

Θεσσαλονίκη – βιασμός 24χρονης: Αναβολή για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών - Πότε τελικά θα παραδοθούν

Σήμερα αναμενόταν να φτάσουν τα αποτελέσματα από των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στη Βέρνη της Ελβετίας θα σταλούν με mail στο αρμόδιο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ. 

Έπειτα θα παραδοθεί στην ανακρίτρια το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης, στη Θεσσαλονίκη. 

Το πόρισμα θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο ΑΠΘ όσο και στην Ελβετία. Από τα παραπάνω αποτελέσματα θα κριθεί και η περαιτέρω εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr αργά το απόγευμα της Παρασκευής το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης επικοινώνησε με το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ενημέρωσε πως τα αποτελέσματα από τα ούρα της 24χρονης θα αποσταλούν μέσω mail τη Δευτέρα.

Οπότε το πρωί της Δευτέρας θα κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές, όπως όλα δείχνουν, το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε βιασμό σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Στη Βέρνη εστάλησαν δείγματα των ούρων της 24χρονης για να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Ειδκότερα, οι ουσίες αυτές, τις οποίες αναζητά το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης είναι άγνωστης δομής. Όμως, το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει μία συγκριμένη μέθοδο και έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες.

Στο εργαστήριο αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί μία ουσία χωρίς κάποιο δείγμα. Αντίθετα, στο εργαστήριο του ΑΠΘ, προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση είναι κρίσιμο να είναι γνωστή η βασική δομή της κάθε ναρκωτικής ουσίας.

Νέα κατάθεση «κλειδί»

Αρκετά πρόσωπα πέρασαν αυτή την εβδομάδα από το γραφείο της 5ης τακτικής ανακρίτριας για να καταθέσουν ως μάρτυρες για όσα είδαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο πάρτι που έγινε στη σουίτα 401 γνωστού ξενοδοχείου.

Ανάμεσα τους ήταν και ένας μέτοχος του καφέ-μπαρ της λεωφόρου Νίκης, που συνδέθηκε με την υπόθεση της 24χρονης, καθώς σε αυτό δούλευε ο 33χρονος μετρ που την προσκάλεσε στο πάρτι. Ο επιχειρηματίας που πέρασε την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας, είχε παρευρεθεί στο επίμαχο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες στο makthes.gr, αποχώρησε σχετικά νωρίς.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν ο 33χρονος αποχώρησε από το πάρτι, πήγε στην οικία του συγκεκριμένου επιχειρηματία, καθώς εκτός από τη συνεργασία τους διατηρούσαν φιλικές σχέσεις.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται να είναι ο πρώτος μέτοχος του συγκεκριμένου μαγαζιού που κλήθηκε να καταθέσει, καθώς εκτός από τον 33χρονο μετρ φέρεται να είναι ο μόνος μέτοχος που πέρασε από την σουίτα 401 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

 Πάντως, όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ η «ΜτΚ», αν και ακούγονται πολλά ονόματα επιχειρηματιών που είναι μέτοχοι στο συγκεκριμένο μαγαζί, επισήμως στα έγγραφα μέχρι πρότινος ως ιδιοκτήτες εμφανίζονταν μόνο δύο άτομα με τουρκικά ονόματα με καταγωγή τα Άβδηρα. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα