Ακόμα και 700 νεκροί μέχρι τέλος του Νοέμβρη. Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ακόμα και 700 νεκροί μέχρι τέλος του Νοέμβρη. Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ξέφρενη η πορεία της πανδημίας στη χώρα. 80 θάνατοι μέσα σε μία ημέρα, 536 οι διασωληνωμένοι, και 419 οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Σαρώνει τη χώρα ο κορονοϊός. Καθημερινά οι εισαγωγές στις εντατικές είναι όλο και περισσότερες και το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά. Την ίδια στιγμή και οι νεκροί καταγράφουν αύξηση και χθες άγγιξαν τους 80 σημειώνοντας άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ. Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη περισσότερους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, κάτι που ήδη αρχίζει να συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία και η Αυστρία. Στη Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση βρίσκεται στα «κόκκινα» με τα νοσοκομεία να «στενάζουν» μετά από κάθε εφημερία, ενώ χθες και η Πάτρα κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών.

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες η κορύφωση του κύματος της πανδημίας αναμένεται σε δύο εβδομάδες από τώρα. Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης κάνει λόγο για 700 θανάτους ως τα τέλη του μήνα.

Με λίγα άτομα και με μέτρα προστασίας θα πρέπει να γιορταστούν και τα φετινά Χριστούγεννα επισημαίνει η Ματίνα Παγώνη.

Δεινοπαθούν τα νοσοκομεία
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι δραματική. Γιατροί και νοσηλευτές είναι στα όριά τους.

Με 40 νέες εισαγωγές έκλεισε η εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και τα 25 κρεβάτια στις ΜΕΘ κατειλημμένα. Την ίδια ώρα, 8 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Την ίδια στιγμή νέα μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά στους μη εμβολιασμένους πολίτες βρίσκονται «στο τραπέζι» της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται:

· περαιτέρω περιορισμός αριθμού πελατών σε εστίαση και ψυχαγωγία
· τηλεργασία
· κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο Δημόσιο
· μάσκα σε ανοιχτούς χώρους
· διπλή μάσκα στα ΜΜΜ

Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών.

«Αγκομαχούν» στις εφημερίες τα νοσοκομεία – Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές
Απελπιστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές δίνουν «μάχη» για να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.

Χθες στο Λαϊκό νοσοκομείο έγιναν 10 νέες εισαγωγές, ενώ συνολικά νοσηλεύονται εκεί 32 άτομα.

Μεγάλες είναι οι ανάγκες των νοσοκομείων για προσωπικό ΜΕΘ.

Διασωληνώθηκε αγοράκι 4 μηνών με κορΟνοϊό
Την ίδια ώρα, και τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας δέχονται τεράστια πίεση.

Με 40 νέες εισαγωγές έκλεισε η εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και τα 25 κρεβάτια στις ΜΕΘ κατειλημμένα. Την ίδια ώρα, 8 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Πάνω από 200 ήταν οι προσελεύσεις.

Το Ιπποκράτειο ξεκίνησε την εφημερία με όλες τις ΜΕΘ κατειλημμένες, ενώ από το πρωί δόθηκαν άλλα 15 κρεβάτια ΜΕΘ που υπήρχαν για άλλα νοσήματα.

Σήμερα το πρωί διασωληνώθηκε και αγοράκι 4 μηνών, που μεταφέρθηκε το Σάββατο το πρωί από την Κομοτηνή στο Ιπποκράτειο.

Πάτρα – Πάνω από 1.000 ενεργά κρούσματα
Ασταμάτητες είναι οι εισαγωγές ασθενών με κορΟνοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας. Η κατάσταση έχει γίνει πλέον εφιαλτική σε κάθε εφημερία με τους γιατρούς να μην προλαβαίνουν τις διακομιδές συμπολιτών μας που πρέπει να νοσηλευτούν.

Η κατάσταση που επικρατεί έφερε νέα σύσκεψη υπό τον Διοικητή της 6ης ΥΠε σήμερα το πρωί,  όπου αποφασίστηκε να παραχωρηθεί και άλλη κλινική του νοσοκομείου Ρίου για ασθενείς με κορωνοϊό.

Χθες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο οι νοσηλείες φθάνοντας στο αρνητικό ρεκόρ των 178 εισαγωγών στα δύο νοσηλευτήρια της Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες που εφημέρευε το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» διακομίστηκαν για εισαγωγή 28 ασθενείς, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα την τελευταία εβδομάδα ξεπέρασαν τα 1000.

Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 86 πολίτες σε απλές κλίνες, 2 παιδιά και 13 σε ΜΕΘ, ενώ στον «Αγ. Ανδρέα» 71 σε απλές κλίνες και 6 σε ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα