Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ανακούφιση και ο φόβος για πιθανούς συνεργούς

28 Οκτωβρίου 2021, 18:39

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ανακούφιση και ο φόβος για πιθανούς συνεργούς

Μπορεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου να νιώθει ανακούφιση, ο φόβος όμως παραμένει ....
Όπως είπε η Ιωάννα η ύπαρξη συνεργών φαίνεται από τη δικογραφία και από τα όσα έχει πει η αστυνομία, ενώ η ίδια δεν έχει εικόνα για το ποιοι μπορεί να είναι.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στο MEGA και όπως είπε μετά την απόφαση του δικαστηρίου, νιώθει ανακούφιση. Ωστόσο σημείωσε πως ο φόβος δεν έχει ακόμα φύγει, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για πιθανούς συνεργούς και δεύτερον ο φόβος για το αύριο.

Ήταν μια σημαντική ημέρα, γιατί έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος. Μου αποδεσμεύει το μυαλό μου, για να μπορέσω να επικεντρωθώ στους στόχους μου και στα όνειρά μου, τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, υπογραμμίζοντας ότι η ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν μια ημέρα που ένοιωσε ανακούφιση.

«Ο φόβος έχει μετριαστεί, δεν έχει φύγει. Υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους συνεργούς και νομίζω θα γίνει περαιτέρω έρευνα. Και βέβαια ο φόβος για το αύριο υπάρχει ακόμα στο μυαλό, όμως το αντιμετωπίζω με τους δικούς μου ανθρώπους» σημείωσε η Ιωάννα, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές σε συνεργούς «δεν είναι το πιστεύω το δικό μου, είναι πράγματα που μου έχουν πει από την Αστυνομία και από τα στοιχεία της δικογραφίας».

«Όποτε προκύπτει κάποιο νέο στοιχείο, εγώ έχω την ίδια έκπληξη εδώ και ένα χρόνο, όποτε μου λένε ένα νέο στοιχείο από τις έρευνες» σημείωσε η Ιωάννα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πιθανόν να είναι δύο οι συνεργοί της καταδικασμένης δράστριας.

«Δεν μπορείς να προετοιμαστείς»
«Σίγουρα δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Όσο και να το είχα συζητήσει με τους δικούς μου και τον ψυχίατρό μου. Δεν είχα ιδέα και γω πως θα αντιδράσω, σίγουρα σε οδηγεί το ένστικτό σου. Ειδικά η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη, ήταν αρκετά τα λεπτά της ταχυκαρδίας και της έντασης» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την πρώτη φορά που αντίκρυσε την δράστρια της επίθεσης στο δικαστήριο.

«Ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος μπορώ να επικεντρώνομαι στα σημαντικά, και το σημαντικό εκείνη τη στιγμή ήταν ο λόγος που βρισκόμουν εκεί» συμπλήρωσε.

Τα σχέδια για το μέλλον
Για τα σχέδιά της για το αύριο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου υπογράμμισε πως τα στάδια για την αποκατάστασή της είναι πολλά και σε βάθος ετών. «Έχω αποφασίσει ότι δεν μπορώ να πατήσω pause στη ζωή μου, μέχρι να τελειώσει η αποκατάστασή μου. Οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να συνεχίσω να κάνω πράγματα στη ζωή μου, πράγματα της καθημερινότητας» πρόσθεσε.

«Απλά θα πρέπει να βρω καινούριους τρόπους να κάνω κάποια πράγματα μετά την επίθεση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς» συμπλήρωσε.

«Έφταιξε, να πληρώσει» – Η αποστροφή των συγγενών της κατηγορούμενης προς την ίδια
Οι συγγενείς της 36χρονης δράστιδος, αποδέχονται την ευθύνης της αποτρόπαιας πράξης της, καθώς το βιτριόλι που πέταξε με μίσος στην Ιωάννα, τις έκαψε το πρόσωπο και το σώμα, με τις βαθιές πληγές να έχουν μείνει ανεξίτηλες πάνω της, αλλά και στην ψυχή της.

«Για να της δώσουν τέτοια ποινή, σαφώς και την άξιζε. Έφταιξε, να πληρώσει. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω», λέει η θεία της δράστιδος. Ενάμιση χρόνο μετά, ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αποτρόπαια πράξη της ανιψιά τους, με την ντροπή και τα αναπάντητα γιατί της επίθεσης με το βιτριόλι, να τους βασανίζουν.

«Πάρα πολύ βασανιστήκαμε κορίτσι μου, μέσα στη ζωή είναι όλα. Τι να κάνουμε; Στεναχωρηθήκαμε και στεναχωρημένοι είμαστε, και, και, και,  το ‘και… και…’ γνωρίζεις τι λέω, αυτά δεν έχουν καλό τέλος ποτέ. Στεναχωρηθήκαμε και για εμάς. Δεν φταίμε τίποτα, τι να φταίμε; Δεν γνωρίζαμε τίποτα, τίποτα, τίποτα δεν γνωρίζαμε. Κουράγιο και σε εκείνον τον κόσμο και σε εμάς, δεν έχω να πω τίποτα άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο θείος της κατηγορούμενης.

Στην κατηγορουμένη δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και βγαίνοντας σκυφτή από την δικαστική αίθουσα, πήρε ξανά το δρόμο προς την φυλακή.

Με την παρουσία της κέντρισε τα βλέμματα και φορώντας λευκή μάσκα, θέλησε να συμπαρασταθεί στην Ιωάννα και να στείλει το δικό της μήνυμα.
Η Έλενα είναι μία από τις 10 φίλες της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που στάθηκαν δίπλα της σε όλο αυτό τον δικαστικό αγώνα και άκουσαν με δάκρυα ανακούφισης την ομόφωνη απόφαση των δικαστών για την ενοχή της δράστιδος για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να της αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό. «Με την παρουσία μας δηλώνουμε την στήριξή μας στην Ιωάννα», λέει.

Το τέλος της πολύκροτης δίκης, δεν σήμανε και το τέλος του Γολγοθά της Ιωάννας. Ωστόσο, όπως λέει η νεαρή κοπέλα μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η γενναιότητα χαρακτηρίζει την Ιωάννα και με την δύναμής της θα βοηθήσει και άλλες γυναίκες.

«Είναι πάρα πολύ δυνατή, πιστεύω σε εκείνη και πιστεύω ότι σήμερα αρχίζει η ανοδική της πορεία και για εκείνη αλλά και για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες», λέει η Έλενα, φίλη της Ιωάννας.

Μια βαθιά ανθρώπινη στιγμή με τις φίλες της, να γίνονται μια γροθιά και να της συμπαραστέκονται στον Γολγοθά που βίωσε και βιώνει, δίνοντας της κουράγιο. Μέσα από τις λευκές του μάσκες, έγιναν όλες ένα λευκό τοίχο προστασίας για όλες τις κακοποιημένες γυναίκες.

Λίγα λεπτά πριν, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, η 35χρονη άκουσε με ανακούφιση, την ομόφωνο απόφαση των δικαστών για την ενοχή της δράστιδος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με επιβολή ποινής 15 χρόνων και 6 μηνών. «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη», δήλωσε η Ιωάννα.

Mega.com