Επίθεση με βιτριόλι: Στην Αγγλία ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια και εδώ θα βγει σε 5 χρόνια

Επίθεση με βιτριόλι: Στην Αγγλία ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια και εδώ θα βγει σε 5 χρόνια

Είναι φανερό ότι η κατηγορούμενη παίζει θέατρο από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα, τόνισε ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας για το πόρισμα του εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα, η οποία διέπραξε την επίθεση με βιτριόλι.

 
«Πρέπει να περιμένουμε και την απόφαση του δικαστηρίου», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής, υπενθυμίζοντας πως αν η κατηγορούμενη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τότε η ποινή της αναμένεται να είναι κάθειρξη 13 έως 15 ετών, ωστόσο σημείωσε ότι «σε 4-5 χρόνια θα είναι έξω».

«Η αντιδιαστολή είναι εντυπωσιακή και εντελώς άδικη για την Ιωάννα», σχολίασε για το γεγονός ότι η 37χρονη θα βγει από τη φυλακή νωρίτερα από ότι η Ιωάννα θα ολοκληρώσει τη θεραπεία αποκατάστασης των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη από το βιτριόλι.

 

«Να υπενθυμίσω ότι έχουμε μόνο μια ακόμα υπόθεση παγκοσμίως αντίστοιχου, σε έκταση και βαρβαρότητα, περιστατικού στην Αγγλία, στην οποία ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια» σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής και είπε πως επειδή δεν υπήρχαν τέτοιες υποθέσεις στην Ελλάδα στο παρελθόν «φανερώνεται μια ανομολογία στην Ελλάδα, σχετικά με τόσο βάρβαρες υποθέσεις».


Για την κατηγορούμενη, κατά τη διάρκεια της δίκης, ανέφερε πως δείχνει μια εικόνα ενός ανθρώπου ευχαριστημένου από την εικόνα που βλέπει και από τον πόνο που προκάλεσε, ενός ανθρώπου που δεν έχει τολμήσει – ούτε την ώρα που ψέλλιζε τη συγγνώμη – να γυρίσει και να κοιτάξει στα μάτια το θύμα του.

«Απαξιεί και είναι προσβλητική η συμπεριφορά της και φαίνεται, όταν για παράδειγμα ζήτησε από τη φρουρά να τη συνοδεύσει, όταν δεν της άρεσε η πρόταση του κ. εισαγγελέα. Αυτά δεν τα δείχνει η τηλεόραση».

Για το αν φοβάται η Ιωάννα την αποφυλάκιση της Έφης είπε πως «το έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι φοβάται και όσο νοσηλευόταν η Ιωάννα, είδαμε πως η κατηγορούμενη προσπάθησε να ολοκληρώσει το έργο της».

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα