Δίκη για βιτριόλι: Μεγαλύτερη καταδίκη της Έφης ότι η Ιωάννα έχει γίνει σύμβολο δύναμης

Μεγαλύτερη καταδίκη της κατηγορουμένης θα είναι το ότι η Ιωάννα έχει γίνει σύμβολο δύναμης

Έχω δει πολλούς εγκληματίες. Πρώτη φορά είδα άνθρωπο που όλοι πιστεύουν ότι όχι απλά δεν έχει μετανιώσει αλλά χαίρεται κιόλας για την πράξη του. Δεν έσκυψε το κεφάλι της ούτε μια φορά, ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες.

Δήλωσε ο δήλωσε ο ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας, ο Απόστολος Λύτρας.

Αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα του δικαστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ότι η Έφη ήταν ψύχραιμη καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Έχω δει πολλούς εγκληματίες. Πρώτη φορά είδα άνθρωπο που όλοι πιστεύουν ότι όχι απλά δεν έχει μετανιώσει αλλά χαίρεται κιόλας για την πράξη του. Δεν έσκυψε το κεφάλι της ούτε μια φορά, ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες».

Στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα για παραπομπή της δράστιδος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οι γονείς της Ιωάννας ξέσπασαν σε λυγμούς.

«Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν δικηγόρο βγαίνοντας από τη αίθουσα, να κλαίνε οι γονείς στην αγκαλιά μου. Ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ανθρωποκτόνο εγωισμό, ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και εκδικητικότητα απέδωσε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, στην κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι την οποία χαρακτήρισε ως τον ικανότερο και καλύτερο θηρευτή της φύσης και εισηγήθηκε προς δικαστές και ενόρκους την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της πρότασής του, το οποίο χαρακτήρισε ως το «κεφάλαιο που άλλαξε για πάντα της ζωή της Ιωάννας», ο εισαγγελέας, με τρόπο περιγραφικό και γλαφυρό, παρουσίασε, με βάση το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, όσα συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα