Eυγνωμοσύνη για τη δικαιοσύνη που μου δίνει κουράγιο στον ισόβιο Γολγοθά μου. Καταπέλτης ο εισαγγελέας

21 Οκτωβρίου 2021, 12:44

Eυγνωμοσύνη για τη δικαιοσύνη που μου δίνει κουράγιο στον ισόβιο Γολγοθά μου. Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω
Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της δικαιοσύνης μέχρι σήμερα η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα ανέφερε σε δήλωση της η Ιωάννα Παλιοσπύρου αμέσως μετά την αγόρευση του εισαγγελέα που ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επιτέθηκε με ανθρωποκτόνο εγωισμό στην Ιωάννα, ανέφερε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, αναπτύσσοντας το σκεπτικό του για την πρόταση ενοχής της 37χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, η κατηγορούμενη είχε ποταπά κίνητρα και ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην Ιωάννα με ορμή και από μεγάλη εγγύτητα.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να μην αποδεχθούν τον ισχυρισμό της Έφης πως την προηγουμένη της επίθεσης -που είχε βρεθεί πάλι στο σημείο και επιχείρησε να επιτεθεί- υπαναχώρησε γιατί σκέφτηκε πως θα κάνει κάτι κακό.

Για λόγο που δεν κατέστη εφικτός, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες τις συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Όπως είπε ο εισαγγελέας, στο πρόσωπο της κατηγορουμένης συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδησή της τη σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με αγορεύσεις συνηγόρων.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Να κηρύξουν ένοχη την Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως πρέπει να κριθεί απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αναφέροντας πως από τις κινήσεις της κατηγορουμένης συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε

Εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό κινήθηκε σύμφωνα με τον εισαγγελέα η Έφη Κακαράντζουλα όταν επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας.


Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, σε μια αγόρευση καταπέλτη, ανέφερε πως η κατηγορούμενη ενήργησε υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή και ζήτησε την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση πως η 36χρονη ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην Ιωάννα και δεν υπαναχώρησε από την ιδέα αυτή ούτε για μια στιγμή.

Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας
Ο εισαγγελέας περιέγραψε με λεπτομέρειες τις «πρόβες» της κατηγορούμενης αλλά και την «ημέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας» λέγοντας:  

Εκείνη την ημέρα κρατούσε (σ.σ. κατηγορούμενη) μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο έχει ένα λίτρο θειικού οξέως σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΕ. Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά ανέφερε χαρακτηριστικά  ο εισαγγελέας και συνέχισε:

Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη σήκωσε βυθισμένη στις σκέψεις της,  την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας

Οι συγγενείς και οι φίλοι της Ιωάννας που βρίσκοντας έξω από την δικαστική αίθουσα στο άκουσμα ότι ο εισαγγελέας έκανε λόγο για ανθρωποκτόνο πρόθεση  της κατηγορούμενης, που παρακολουθούσε ανέκφραστη, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης
Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης, που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα, ο εισαγγελικός λειτουργός έδειξε τις φωτογραφίες με τα κατεστραμμένα ρούχα της Ιωάννας μετά την επίθεση και φανερά φορτισμένος ανέφερε: Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ιωάννα μετά την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της ενώ αναφέρθηκε και στις μόνιμες βλάβες που έχει η νεαρή γυναίκα. Δεν θυμάμαι ποιες να απαριθμήσω πρώτες από τις τόσες που ακούσαμε ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεριοφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέος το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων» τόνισε ο εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι «η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης

Τα στοιχεία στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας
Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης, σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος κατέληξε λέγοντας:

Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά