Πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία – Προβλήματα σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο από την κακοκαιρία Μπάλλος

Πλημμύρες  Αιτωλοακαρνανία. Προβλήματα σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο από την κακοκαιρία Μπάλλος

Σε οικισμό στο Μεσολόγγι τα ξημερώματα, ξεχείλισε ρέμα με τα νερά του να εγκλωβίζουν τους κατοίκους στα σπίτια τους. Ο δρόμος είναι πλημμυρισμένος με την στάθμη του νερού να φτάνει στο γόνατο και να είναι αδύνατη η κίνηση ακόμη και με τα πόδια. Χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός ηλικιωμένου από την Πυροσβεστική υπηρεσία με τον φόβο να πλημμυρίσει το σπίτι του.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι το ρέμα δεν καθαρίστηκε με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να καταστραφούν οι καλλιέργειες , τα θερμοκήπια, αυτοκίνητα και να φτάσει το νερό στις εισόδους των σπιτιών τους.

Επίσης έχει πάθει μεγάλες ζημιές το αλιευτικό καταφύγιο, με τον κίνδυνο να καταστραφούν τα καίκια των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι όλο το βράδυ ήταν στο σημείο προσπαθώντας να σώσουν τα καίκια τους. Έχουν βουλιάξει αρκετές βάρκες από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε  το Μεσολόγγι. Αυτή την ώρα υπάρχει βροχόπτωση χωρίς τους δυνατούς ανέμους.

Βούλιαξε το Καινούργιο: Πλημμύρισαν κατοικίες από την υπερχείλιση των ρεμάτων

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η ολονύχτια βροχόπτωση στο Καινούργιο όπου και από την υπερχείλιση των ρεμάτων πλημμύρισαν σπίτια, καλλιέργειες, αποθήκες, υπόγεια ενώ υπήρξαν ζημιές και σε οχήματα

Επί τόπου έχουν σπεύσει μηχανήματα Δήμου και Περιφέρειας μαζί με τον αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη. Δυνάμεις Πυροσβεστικής και Αστυνομίας βρίσκονται επίσης σε κινητοποίηση για τη διαχείριση της κατάστασης.

 Το Καινούργιο και η Παραβόλα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς από την υπερχείλιση των ρεμάτων πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια, αποθήκες ενώ καταστροφές υπήρξαν και σε οχήματα. Οικογένεια, μάλιστα, εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και απαιτήθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΠΣ Παραβόλας για να απομακρυνθούν από το χώρο.

  Σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει και στις περιοχές της Νερομάνας και του Κάτω Κερασόβου, όπου έχουν επίσης σπεύσει μηχανήματα. Καταπτώσεις σημειώθηκαν υπήρξαν σε όλο το εύρος του Δήμου ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο για τον μεγαλύτερο όγκο νερού που σημειώθηκε σε βροχή τα τελευταία χρόνια.

 Μάλιστα, στο Αγρίνιο επιστρέφει εσπευσμένα ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

onairnews

agriniopress

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα