Πλημμυρισμένα σπίτια, νεκρά ζώα και κατεστραμμένες καλλιέργειες στην Ηλεία

Πλημμυρισμένα σπίτια, νεκρά ζώα και κατεστραμμένες καλλιέργειες στην Ηλεία

Πλημμυρισμένα σπίτια, νεκρά ζώα και κατεστραμμένες καλλιέργειες είναι οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Ηλείας. Συγκεκριμένα, σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν από την επέλαση της κακοκαιρίας σε Κυλλήνη, Βάρδα και Μυρσίνη, καθώς μεγάλες περιοχές μετατράπηκαν σε απέραντη λίμνη.

Σύμφωνα με την patrisnews.gr, oι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Ηλείας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα για την επέλαση της κακοκαιρίας.

Η Πυροσβεστική Αμαλιάδας έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις νερού από σπίτια. Σε πολλές περιοχές παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, καταγράφονται πλημμύρες σε περιοχές του δήμου Ήλιδας και συγκεκριμένα στην Αμαλιάδα, στην Κουρούτα, στη Ροβιάτα, στη Ράχη και στα Σαβάλια.

Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στους δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κυρίως στις περιοχές Βάρδα, Μανωλάδα, Βαρθολομιό και Νεοχώρι, ενώ στον δήμο Πύργου καταγράφονται προβλήματα στην περιοχή της Σκαφιδιάς.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, επιχειρούν μηχανήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με το ilialive, η Κουρούτα μετατράπηκε σε απέραντη λίμνη, καθώς πλημμύρισαν οικόπεδα και χωράφια. 

Στον οικισμό Συκιά πλημμύρισαν σπίτια και αυλές, ενώ οι δρόμοι γύρω από το χωριό Μέλισσα μετατράπηκαν σε χειμάρρους

Με πληροφορίες από patrisnews.gr, ilialive.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα