Μπάλλος: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική. Βιβλική καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια

Σε κλοιό έντονης κακοκαιρίας βρίσκεται όλη η χώρα, με καταρρακτώδεις βροχές αλλά και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα.
Ξεκίνησε να σαρώνει ολόκληρη τη χώρα η κακοκαιρία Μπάλλος με βροχές και χαλαζοπτώσεις.

Οι ουρανοί άνοιξαν και οι δρόμοι στη Γλυφάδα μετατράπηκαν σε ποτάμια κάνοντας επικίνδυνη τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας στο κόκκινο. Οδηγοί περίμεναν για ώρες στο τιμόνι μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στο Μεσολόγγι η καταρρακτώδης βροχή έχει σκεπάσει τα πάντα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν στη περιοχή για αυτό με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δε λειτούργησαν σήμερα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Οι προειδοποιήσεις μέσω του 112 ξεκίνησαν να πηγαίνουν σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά. Μέσω των μηνυμάτων καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Φλώρινα με τις εικόνες να θυμίζουν Χριστούγεννα.

Στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας από την κακοκαιρία Αθηνά οι κάτοικοι δίνουν μάχη με το χρόνο και προσπαθούν να οχυρώσουν τις περιουσίες τους.

Κάποιοι ηλικιωμένοι αλλά και ευπαθείς ομάδες έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία ενώ μισθώθηκε και ξενοδοχείο για όποιον έχει ανάγκη.

Ήδη η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια στη Βόρεια Εύβοια.

Ο φόβος για τη σημερινή και αυριανή ημέρα είναι διάχυτος. Οι κάτοικοι μετρούν για πολλοστή φορά τις πληγές τους.

Έτοιμο ακόμα και για εκκένωση περιοχών όπου χρειαστεί σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων είναι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, μετά από την σύσκεψη με τους συναρμόδιους φορείς, τόνισε ότι «προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωί Πυροσβεστική Υπηρεσία, αστυνομία, στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια
Στο χωριό Αχλάδι στη Βόρεια Εύβοια, οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή περιμένοντας τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ώρες.

Μηχανήματα του δήμου εργάζονται συνεχώς, προσπαθώντας να καθαρίσουν το ρέμα, ενώ και οι κάτοικοι προσπαθούν να οχυρώσουν τις περιουσίες τους με σακιά από άμμο.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια- Στο έλεος του «Μπάλλου» όλη η χώρα

Συνολικά 45 άτομα δέχθηκαν και απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους χθες το βράδυ των χωριών Κοτσικιάς, Αγίας Άννας και Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η εκκένωση των χωριών έγινε για προληπτικούς λόγους. Αυτοί που θέλησαν να μετακινηθούν φιλοξενούνται από φιλικά τους πρόσωπα. Από την Περιφέρεια έχει μισθωθεί το ξενοδοχείο Αγκάλη για να εξυπηρετήσει όσους θελήσουν να βρουν καταφύγιο.

H κακοκαιρία έχει πλήξει και την Αττική να βρίσκεται σε κλοιό επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το πρωί της Πέμπτης κι ενώ αναμένεται επιδείνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η υπηρεσία έχει δεχτεί κλήση για παροχή βοήθειας σε κτίριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φέρεται να βρίσκονται αρκετά άτομα εγκλωβισμένα.

Επίσης, η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 56 κλήσεις -με αυξητική τάση- για απαντλήσεις υδάτων κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Έντονα προβλήματα εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο, όπου αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Ο “Μπάλλος” έφτασε στην Πάτρα, με δυνατή βροχή από το πρωί που κατά διαστήματα πέφτει με καταρρακτώδεις ρυθμούς, με αστραπές και βροντές και με τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας του δήμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Οι βροχές θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες ώρες περιμένουμε ακόμα πιο ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες θέλει προσοχή. », ανέφερε η μετεωρολόγος του MEGA Χριστίνα Ρήγου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα