Παυλάκης: Lockdown και ό,τι χρειάζεται, να μην ανοίξουν τα σχολεία

Παυλάκης: Lockdown και ό,τι χρειάζεται, να μην ανοίξουν τα σχολεία

Το νέο κύμα της πανδημίας θα πιάσει γρήγορα με το άνοιγμα των σχολείων, την επιστροφή όλων στην εργασία και την αλλαγή του καιρού. Μακάρι τα κρούσματα να μείνουν στις 4.000 που είδαμε το καλοκαίρι. Θα εξαρτηθεί από τη στάση της κοινωνίας γιατί διαφαίνεται μια κούραση σε όλους. Το «Δέλτα» πρέπει να το βλέπουμε σαν νέα πανδημία παρά σαν συνέχεια της προηγούμενης. Ο κόσμος αυτά που ήξερε δεν ισχύουν. Η πιο έξυπνη πολιτική σ' αυτή τη φάση θα ήταν να πέσουν τα κρούσματα. Με lockdown και με ό,τι χρειάζεται, να μην ανοίξουν τα σχολεία

Ο «εφιάλτης» του lockdown δεν φαίνεται να μας έχει εγκαταλείψει οριστικά. Το πρωί της Παρασκευής ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης πρότεινε lockdown στην παρούσα φάση ώστε να πέσουν τα κρούσματα και αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων που ξεκινάνε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου!

Όσο για τον εμβολιασμό είπε πως δεν αργεί η ώρα που θα γίνει υποχρεωτικός για όλους. «Ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος θα γίνει και αναγκαστικός» είπε χαρακτηριστικά και ειδικά για τα σχολεία ανέφερε το παράδειγμα της Καλιφόρνια όπου με ανάλογο κλίμα με την Ελλάδα άνοιξε τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά με δυσάρεστα αποτελέσματα. «Ο ορισμός της βλακείας είναι κάνεις τα ίδια λάθη και να περιμένεις άλλα αποτελέσματα» είπε.

Επιφυλακτικός για τα σχολεία και ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας που προέβλεψε ότι τα σχολεία μέσα στο χειμώνα θα κλείσουν και αποκάλυψε ότι παιδίατροι θα αναλάβουν ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία κάτι που αποφασίστηκε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα