Χαλκιδική: Άφρισε παραλία στη Σιθωνία – Η εξήγηση πίσω από το φαινόμενο

Χαλκιδική: Άφρισε παραλία στη Σιθωνία – Η εξήγηση πίσω από το φαινόμενο

Η εικόνα που είδαν οι λουόμενοι στη Χαλκιδική την Πέμπτη 22 Ιουλίου προκάλεσε, όπως ήταν φυσιολογικό, μεγάλες συζητήσεις αφού στη Σιθωνία  μια παραλία άλλαξε κυριολεκτικά εικόνα από τους αφρούς. Πιο συγκεκριμένα, το περίεργο φαινόμενο παρατηρήθηκε στην παραλία Τηγάνια στη Σιθωνία Χαλκιδικής.


Η παραλία γέμισε «αφρούς» με τους τουρίστες να φωτογραφίζουν με μανία τις πρωτόγνωρες εικόνες για να τις μοιραστούν με τους φίλους τους στα social media. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπήρξε το φαινόμενο του ευτροφισμού και αυτό είναι που ευθύνεται για το φαινόμενο.

Τις προηγούμενες ημέρες ο «αφρός» εμφανίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σιθωνίας Χαλκιδικής και λόγω του κύματος μετακινήθηκε προς την ακτή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο δεν είναι επικίνδυνο και σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή.

Τι είναι ο ευτροφισμός
Ευτροφισμός είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η υπέρμετρη αύξηση της συγκέντρωσης θρεπτικών στοιχείων συνεπάγεται τη μείωση του διαλυμένου οξυγόνου στο νερό και κατά συνέπεια την αλλοίωση της βιοποικιλότητας σε αυτό. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται συνήθως σε λίμνες ή κλειστούς αβαθείς κόλπους και συνήθως αυτό το προκαλεί ο εμπλουτισμός των υδάτων με απορροές θρεπτικών στοιχείων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα