Αντιεμβολιαστές: Πετροπόλεμος & χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Αντιεμβολιαστές: Πετροπόλεμος & χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα, ένα συνονθύλευμα συνωμοσιολόγων, αρνητών αλλά και ακροδεξιών προκάλεσαν χάος χθες στο κέντρο της Αθήνας.
Μια ομάδα αρνητών των εμβολίων μετατρέπουν σε πεδίο μάχης την πλατεία Συντάγματος. Πετούν αντικείμενα, μπουκάλια και αυγά κατά των αστυνομικών δυνάμεων και ξεκινούν συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Η «Αύρα» και ο «Αίαντας» κάνουν την εμφάνιση τους στη λεωφόρο Αμαλίας και απωθούν τους ανεμβολιάστους αρνητές που είχαν καταλάβει τον χώρο μπροστά στη Βουλή.

Ακολουθεί κλεφτοπόλεμος στο κέντρο της πόλης. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Επικίνδυνο σόου
Νωρίτερα, πάνω στην πλατεία είχε παραταχθεί με στρατιωτική πειθαρχία μία ομάδα διαδηλωτών, ντυμένοι με τα ίδια ρούχα, μάσκες και καπέλα.

Τα συνθήματά τους παραπέμπουν σε άλλες εποχές: «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δε σας ανήκει», «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» και κάποια στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Πετούν τρικάκια με το όνομα και το κόμμα του καταδικασμένου για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ δίπλα τους κάποιοι με τον σταυρό στο χέρι κηρύσσουν το μίσος.

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει καθημερινά, τα κρούσματα πληθαίνουν και τα κρεβάτια στα νοσοκομεία γεμίζουν, κάποιοι χωρίς μάσκες και αποστάσεις συνωστίζονται και διαμαρτύρονται για τους εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα