Βάσεις 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Βάσεις 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Άνοδο των βάσεων σε αρκετές σχολές «μαρτυρούν» τα στατιστικά των βαθμολογιών των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2021 που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα από το υπουργείο Παιδείας.

Πανελλήνιες: Τα στατιστικά των βαθμολογιών - Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής σε δεκάδες χαμηλόβαθμα τμήματα του 1ου, 2ου και  4ου Επιστημονικού Πεδίου, ενώ περίπου 12.000 θέσεις εισακτέων θα παραμείνουν κενές καθώς η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν θα επιτρέψει σε αρκετούς υποψήφιους να περάσουν την είσοδο των πανεπιστημίων.

Συνολικά περίπου 27.000 υποψήφιοι δε θα πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας.

Μεγάλη άνοδος των βάσεων εισαγωγής που υπολογίζεται στα  300 – 700 μόρια αναμένεται στις Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστήμες Υγείας).

Αύξηση της βάσης εισαγωγής προβλέπεται και στα υψηλόβαθμα και περιζήτητα τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, όπως τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΟΠΑ) και τα τμήματα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ και του ΟΠΑ. Άνοδος αναμένεται και σε πολλά χαμηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου.

Άνοδος 150 – 350 μορίων αναμένεται στις υψηλόβαθμες σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και κυρίως των πολυτεχνικών σχολών του ΕΜΠ, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Από την άλλη, αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων στα μεσαία και υψηλόβαθμα Τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, εκτός από τη Νομική Αθήνας η οποία αναμένεται να κρατηθεί στα περσινά επίπεδα και θα είναι φέτος το πιο υψηλόβαθμο Τμήμα. Δεύτερη υψηλότερη θέση αναμένεται να διεκδικήσουν η Ψυχολογία Αθήνας και η Νομική Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα