Πανελλαδικές 2021: Νωρίτερα η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Πανελλαδικές 2021: Νωρίτερα η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Αυλαία έπεσε για τις πανελλαδικές 2021 με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να ολοκληρώνουν τις εξετάσεις την Δευτέρα. Υπενθυμίζεται πως η φετινή, ήταν μια δύσκολη χρονιά που επηρέασε τους υποψηφίους, τόσο με την τηλεκπαίδευση όσο και με τις αλλαγές που έφερε το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών είναι προ των πυλών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται να γίνει ίσως και νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Οι πληροφορίες θέλουν τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται τη Δευτέρα 5 με Τρίτη 6 Ιουλίου, αρκετές ημέρες νωρίτερα από ότι την προηγούμενη χρονιά που ανακοινώθηκαν 10 Ιουλίου. Η βαθμολογία των ειδικών μαθημάτων, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί πριν τη Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως φέτος για πρώτη χρονιά θα εφαρμοστεί η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων μέσω sms, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το διπλό μηχανογραφικό. 

Ενημέρωση βαθμολογίας των υποψηφίων με sms 

Οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών, θα ενημερωθούν  από το υπουργείο Παιδείας με γραπτό μήνυμα sms για την βαθμολογία τους αλλά και για το τμήμα ή την σχολή την οποία πέτυχαν  και θα εισαχθούν. 

Λίγες ημέρες μετά την ενημέρωση με sms, θα ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα. Εν συνεχεία οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους που για πρώτη χρονιά φέτος θα είναι διπλό. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν ΑΕΙ και τμήματα Δημοσίων ΙΕΚ.

Συντελεστές Βαρύτητας

Από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις επιστρέφουν οι συντελεστές βαρύτητας στη βαθμολόγηση των δύο από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως ίσχυε έως το 2019. Ο βαθμός των δύο μαθημάτων βαρύτητας θα πολλαπλασιάζεται με 1,3 και με 0,7 αντίστοιχα.
Οι συντελεστές βαρύτητας για κάθε μάθημα ορίζονται ως εξής: Αρχαία (1,3), Ιστορία (0,7), Μαθηματικά (1,3), Φυσική (0,7), Βιολογία (1,3), Χημεία (0,7), Μαθηματικά (1,3) και Οικονομία (0,7), ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο του υποψηφίου.


  Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, γίνεται λόγος για άνοδος των βάσεων, κάτι που συνδέεται στενά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Αυτό σημαίνει πως βάση υπολογισμών, ίσως υπάρξει άνοδος περί 8.500 μορίων σε περιφερειακά Πανεπιστήμια.

Tαυτόχρονα αναμένεται να αφήσει  εκτός Πανεπιστημίων 30.000 υποψήφιους, πολλοί εκ των οποίων θα έχουν βαθμούς και μόρια άνω των 10.000. 

Πιο συγκεκριμένα, θα υπολογίζεται ο μέσος όρος της βαθμολογίας των υποψηφίων όλης της Ελλάδας σε κάθε ένα από τα 4 μαθήματα του κάθε Επιστημονικού Πεδίου, χωρίς την εφαρμογή κανενός συντελεστή.

Το εύρος των συντελεστών με τους οποίους θα πολλαπλασιαστεί ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων, ώστε να προκύψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι μεταξύ 0,8 και 1,2. Στα Ειδικά Μαθήματα το εύρος είναι μεταξύ του 0,7 και του 1,1.

alfavita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα