Μουσική στην εστίαση και ωράριο κυκλοφορίας. Έρχονται αλλαγές από το Σάββατο;

Μουσική στην εστίαση και ωράριο κυκλοφορίας. Έρχονται αλλαγές από το Σάββατο;

Επαναφορά της μουσικής στην εστίασης αναμένεται να εισηγηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν η πρότασή του να είναι για επαναφορά από αυτό το Σάββατο 12 Ιουνίου, αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας μέχρι τη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα ή ακόμα και κατάργηση της.

Σε αυτό  βέβαια  σημαντικό ρόλο έχει  ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς είναι σημαντικός παράγοντας σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμοξιολόγων για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Επίσης μέσα στον Ιούλιο αναμένεται η Επιτροπή να δώσει την έγκριση  για την αύξηση του ορίου ατόμων από τα 100 στα 200 για τις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων.

Θεμιστοκλέους: Όσο μειώνονται τα κρούσματα, τόσο μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας θα μπορούμε να δίνουμε

Πιστεύουμε ότι όσο μειώνονται τα κρούσματα, τόσο μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας θα μπορούμε να δίνουμε, ειδικά όσο αυξάνονται οι εμβολιασμένοι. Ανέφερε μεταξύ άλλων  ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«υπάρχουν δύο κατηγορίες, είναι οι αντιεμβολιαστές, ευτυχώς στη χώρα μας δεν έχουμε αντιεμβολιαστικό κίνημα, και είναι και πιο διστακτικοί αυτοί που φοβούνται το εμβόλιο. Σίγουρα χρειάζονται πιο στοχευμένες παρεμβάσεις και με τις τοπικές αρχές, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε τη συμμετοχή στον εμβολιασμό» περιέγραψε.

  «στα τρία εμβόλια στη συντριπτική πλειοψηφία της χώρας τα ραντεβού είναι καλυμμένα. Ότι έρχεται, εμείς ανοίγουμε ραντεβού και το δίνουμε, έτσι έχουμε ένα πολύ καλό ποσοστό απορροφητικότητας. Είναι σίγουρο ότι αν είχαμε περισσότερα εμβόλια, θα τα είχαμε διαθέσει, δηλαδή οι πολίτες θα κάλυπταν τα ραντεβού» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους εργάζονται στο σύστημα υγείας απάντησε ότι «αυτή η κουβέντα έχει ξεκινήσει. Είναι το σύστημα υγείας και είναι και οι μονάδες χρόνιας φροντίδας, όπου εκεί εργασία εξαρτάται και επηρεάζει και τις ζωές ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει, βλέπουμε κάποια ποσοστά, τα οποία δεν είναι ικανοποιητικά, από τους συναδέλφους. Πιστεύουμε ότι τον Σεπτέμβριο αυτή η συζήτηση, αφού λυθούν κάποια διαδικαστικά νομικά προβλήματα, θα βρεθεί στη φάση που πρέπει ώστε να εμβολιαστούν οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων».

 «η «γαλάζια Ελευθερία» στα νησιά έχει πάει πάρα πολύ καλά, έχουμε μια σημαντική αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και στους εμβολιασμένους με τουλάχιστον μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς. Όπως έχω πει για εμάς τα νησιά αποτελούν ένα ξεχωριστό επιχειρησιακό βραχίωνα γιατί είναι το ελληνικό πλεονέκτημα η νησιωτικότητα για τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα