Πώς θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 10 Μαΐου όλα τα σχολεία

Πώς θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 10 Μαΐου όλα τα σχολεία

Όλα είναι έτοιμα πλέον για τη μεγάλη επανεκκίνηση των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων και από τη Δευτέρα 10 Μαίου οι μαθητές θα ξανακαθίσουν στα θρανία τους.
Επιστροφή στα σχολεία και στα θρανία για τους μαθητές όλων των βαθμίδων από τη Δευτέρα 10 Μαΐου μετά από αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης εάν όλα πάνε καλά μέχρι τη Δευτέρα.

Όλα τα σχολεία γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης με την πραγματοποίηση όμως self test. Κάτι που ισχύει ήδη για τα Λύκεια.

Γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων, ενώ αναμένεται εντός της εβδομάδος να πραγματοποιηθεί μία συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξετασθεί επιδημιολογικά η κατάσταση της χώρας και να επαναεγκριθούν τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν στα σχολεία.

Παράταση της σχολικής χρονιάς

Στο μεταξύ λόγω των κλειστών σχολείων από τον κορωνοϊό, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος.

Με βάση την απόφαση το έτος παρατείνεται:

Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες για τα ΕΠΑΛ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σχετικά με τα πανεπιστήμια δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια εισήγηση για το άνοιγμά τους, ενώ εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει από τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα