Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα στις εκκλησίες; Συμβιβασμός Εκκλησίας - κυβέρνησης

Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα στις εκκλησίες; Συμβιβασμός Εκκλησίας - κυβέρνησης

Έτοιμη για συμβιβασμό με την πολιτεία στο ζήτημα των εορτασμών του Πάσχα παρουσιάζεται η εκκλησία. Λίγη ώρα προτού η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος συνεδριάσει για να ανακοινώσει τις αποφάσεις της, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Αθηναγόρας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Όταν υπάρχουν κάποιες ανάγκες όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Αν δεν μετατεθεί η απαγόρευση, τι θα κάνουμε; θα βγούμε μόνοι μας να πούμε ‘’Χριστός Ανέστη’’ σχολίασε σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει η Ανάσταση στις 21:00 το βράδυ.

«Όταν έχουμε μια πανδημία, απαγόρευση κυκλοφορίας, όταν μαζί με το θρησκευτικό αίσθημα πρέπει να προφυλάξουμε τους ανθρώπους και την υγεία τους, πρέπει να βρούμε μια μέση λύση που να μας ικανοποιεί όλους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως γνωστοποίησε, δε, η φετινή περιφορά των επιταφίων θα γίνει στα προαύλια των ναών και δεν θα βγει στους δρόμους, ενώ η αναστάσιμη λειτουργία ενδεχομένως να γίνει στα προπύλαια των εκκλησιών.

Όλα αυτά, όπως είπε, «προκειμένου να μην είναι κλειστές οι εκκλησίες και να τα κάνουμε μόνοι μας οι ιερείς και οι ψάλτες. Πάμε σε συμβιβαστική λύση, όπως έγινε και τα Χριστούγεννα».

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για το θέμα των εορτασμών του Πάσχα και το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα