Όλη η Ελλάδα ένα κορονοπάρτι: Διασκέδαση στις πλατείες με ποτό take away και DJ. Μολότοφ στα σκουπίδια

Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων προσπαθούν να μαζέψουν τα... ασυμμάζευτα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, εκεί όπου στήθηκε για άλλη μια φορά ολονύχτιο πάρτι. Η εικόνα  V θυμίζει... βομβαρδισμένο τοπίο.

Ενα απέραντο σκουπιδαριό, το οποίο προσπαθούν να καθαρίσουν τα συνεργεία καθαρισμού, ποτά, μπουκάλια, σακούλες κι οτιδήποτε άλλο μπορούσε να πετάξουν οι παρευρισκόμενοι, που όχι μόνο δεν τήρησαν για άλλη μια νύχτα το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά έδειξαν ότι συν τοις άλλοις υπάρχει και πρόβλημα παιδείας, μιας και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική...

Σαν να μην έφτανε αυτό, ό στην... χωματερή του Αγίου Γεωργίου βρέθηκε μέχρι και μολότοφ, η οποία πιθανώς προοριζόταν για χρήση σε περίπτωση που πήγαινε η Αστυνομία για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε πλατείες της Αθήνας, με εκατοντάδες νέους να διασκεδάζουν με ένα ποτό στο χέρι και μουσική, προκαλώντας προβληματισμό στους ειδικούς την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να «καλπάζει» στη χώρα μας.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γέμισε με κόσμο, σε ένα πάρτι μέχρι πρωίας, με DJ και ποτά, και εικόνες που σε τίποτα δε θυμίζουν lockdown. H πλατεία ήταν αδιάβατη, με τους παρευρισκόμενους να φτάνουν ακόμα και τα 1.000 άτομα.

Σταθμευμένα αυτοκίνητα στους τριγύρω δρόμους εμπόδιζαν την κυκλοφορία, ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο «κορονοπάρτι» δε φορούσαν μάσκες.

Αντίστοιχα πάρτι διοργανώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και στο Βόλο, αλλά και στη Ρόδο.

Για το θέμα μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας.

«Τις εικόνες αυτές τις είχαμε δει και στο πρώτο lockdown στην Αγία Παρασκευή. Κάποιοι είτε από κούραση, είτε γιατί δεν πιστεύουν στα μέτρα, διοργανώνουν αυτά τα πάρτι στις πλατείες διαδικτυακά. Τα πάρτι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων. Είναι αδύνατο να φυλαχτούν οι δεκάδες πλατείες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας», είπε ο κ. Ρήγας.

«Η πλατεία Βαρνάβα περιφρουρήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά δεν μπορούν να περιφρουρηθούν όλες οι πλατείες. Ο αστυνομικός όπου διαταχθεί θα πάει, δε διαλέγει που θα πάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να επέμβει η αστυνομία, πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά. Αν τηρούσαμε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 θα έπρεπε να κοπούν 2.000 πρόστιμα στην πλατεία Αγία Γεωργίου. Δεν τηρούνται γενικά τα μέτρα, το δεύτερο lockdown, μόνο lockdown δεν ήταν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα