Ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η διπλή μάσκα. Δεν φθάνουν 2,5 βδομάδες lockdown

Ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η διπλή μάσκα. Δεν φθάνουν 2,5 βδομάδες lockdown

Στο τραπέζι της επιτροπή των εμπειρογνωμόνων το σενάριο να γίνει υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας.   

Υπάρχουν κενά και οι πολίτες δεν φορούν τις μάσκες σωστά. Γι’ αυτόν τον λόγο, στην ειδική για τον νέο κορονοϊό επιτροπή του υπουργείου Υγείας, που εισηγείται στην κυβέρνηση, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προταθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης διπλής μάσκας.

Αυτό αποκάλυψε ο Αχιλλέας Γκίκας, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως συζητείται το μέτρο να μην είναι προαιρετικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο γιατρός ερευνητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να καλύπτεται το πρόσωπο και όχι ο λαιμός.

Δεν φθάνουν 2,5 βδομάδες lockdown

Παράλληλα, ο κ. Γκίκας εκτίμησε πως στην Αττική οι 2,5 εβδομάδες lockdown δεν αρκούν για να βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.  

«Μπορεί -και μάλλον θα χρειαστεί- παράταση. Μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα, τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως χρειάζονται 4 εβδομάδες lockdown για να προκύψει αποτέλεσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας, παρά να βρεθείτε στην εντατική».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα