Προς σκληρό lockdown 3 πόλεις. Τι έχει κλειδώσει - Διχογνωμία στην επιτροπή για λιανεμπόριο, σχολεία

Προς σκληρό lockdown 3 πόλεις. Τι έχει κλειδώσει -  Διχογνωμία στην επιτροπή για λιανεμπόριο, σχολεία

Aυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού θα ανακοινώσει στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για να διαμορφώσει την εισήγησή της προς την κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Φαίνεται πως έχει κλειδώσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική, ενώ οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται σκληρό lockdown στην Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ εντός της επιτροπής η συζήτηση είναι εφ’ όλης της ύλης καθώς ακούστηκαν και φωνές ακόμη και για κλείσιμο σχολείων, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι μια άποψη που κυριαρχεί.

Επίσης διχογνωμία υπάρχει σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου με αρκετούς να προτείνουν να παραμείνει ανοιχτό το click away ίσως και το click in shop και άλλους επιστήμονες να ζητούν να σταματήσει εντελώς η λειτουργία των καταστημάτων.

 

 

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα