Γώγος: Click away πιθανώς κατά περιοχές - Αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση για τα σχολεία

Γώγος: Click away πιθανώς  κατά περιοχές - Αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση για τα σχολεία

Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων το ζήτημα του click away, ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σήμερα στο Mega, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει όχι οριζόντια, αλλά κατά περιοχές.

Όπως είπε, θα πρέπει η επιτροπή να έχει στη διάθεσή της περισσότερα επιδημιολογικά δεδομένα, τόσο από τις γιορτές όσο και από τις καθαρές ημέρες, δηλαδή τις καθημερινές.

Για το θέμα των σχολείων, ανάφερε ότι ,τέθηκε υπό συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, ήταν συντηρητικοί στις αποφάσεις τους, οι οποίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα μόνο των δημοτικών.

Το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων θα εξαρτηθεί από τα περαιτέρω επιδημιολογικά δεδομένα, πρόσθεσε.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι η επιτροπή αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της κυβέρνησης, καθώς προηγήθηκε της συζήτησης της επιτροπής.

Για το άνοιγμα των σχολείων, επισήμανε ότι είναι πολύ χρήσιμο να είναι διαθέσιμα αρκετά δειγματοληπτικά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, όπως η δυτική Αττική και κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα