Συγκλονίζουν οι εικόνες μέσα από τα νοσοκομεία αυτά τα Χριστούγεννα

Εύχομαι να είστε όλοι γεροί και να μη βρεθεί κανένας στη θέση τη δική μου. Να είστε όλοι καλά

Είναι το συγκλονιστικό μήνυμα μιας παθολόγου που νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Βρέθηκε για εβδομάδες διασωληνωμένη και τελικά κατάφερε να κερδίσει τη μεγάλη μάχη για τη ζωή. Βρίσκεται ακόμη με θεραπεία οξυγόνου και η φωνή της βγαίνει μετά βίας.

«Προσέχετε όμως γιατί γίνεται χαμός. Να είστε καλά ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ χρόνια πολλά» συμπλήρωσε.

Χριστούγεννα και στην εφημερία στο «Λαϊκό», γιατροί και νοσηλευτές προσπαθούν να εμψυχώσουν τους ασθενείς που παλεύουν μόνοι στην καρδιά της πανδημίας. Η Αθηνά Καραπάνου και ο Παναγιώτης Γιαννακιάς περιγράφουν στο MEGA τις μοναχικές γιορτές των ασθενών.

Αθηνά Καραπάνου – ακτινολόγος καρδιολογικής κλινικής «Λαϊκό» : θέλουν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους προσπαθούμε εμείς να τους ευχαριστήσουμε για να μη νιώθουν μόνοι»
Γιαννακιας Παναγιώτης τραυματιοφορέας «Λαικό» : φόβο βλέπουμε το βασικότερο είναι αυτό αλλά και πολλές φορές τον πόνο του ανθρώπου. Όπως και να έχει είμαστε μέσα στον πόνο και … αστο … αυτά που βλέπουμε να μην τα δει άνθρωπος

Μια ακόμη εφημερία τελείωσε για την λοιμωξιολόγο Ευγενία Μαλλιαρού. Η χρονιά που φεύγει αφήνει πίσω της μια και μοναδική εικόνα. Ασθενείς να παλεύουν για τη ζωή τους.

«Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να γίνουν διάφορα πράγματα για να βοηθηθούν είτε να διασωληνωθούν και είναι δύσκολο γι αυτούς. Δεν είναι εύκολο κάποιος να καταλαβαίνει να του λες ότι θα διασωληνωθεί και να το καταλαβαίνει ότι πρέπει να γίνει αυτό για το καλό του, αλλά ότι θα είναι άσχημα και ότι θα δώσει μια μάχη μπροστά του. Να έχει συνείδηση και να το ξέρει ότι θα είναι αυτή τη πορεία του. Μας έχουν συγκινήσει πολλές περιπτώσεις» σημείωσε η κυρία Ευγενία Μαλλιαρού.

Το προσωπικό της κλινικής covid στο «Σωτηρία» έψαλε τα κάλαντα έξω από τα παράθυρα των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, προσπαθώντας να τους εμψυχώσουν. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής Μίνα Γκάγκα. Μια κίνηση αγάπης από γιατρούς και νοσηλευτές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα