Συγκλονιστική μαρτυρία για το φονικό της Μάνης - Πώς έζησε η 15χρονη τη δολοφονία της μητέρας της

Συγκλονιστική μαρτυρία για το φονικό της Μάνης - Πώς έζησε η 15χρονη τη δολοφονία της μητέρας της

"Κρεμάστηκα πάνω του για να τον εμποδίσω! Κρατούσε την καραμπίνα και ο πρώτος πυροβολισμός βρήκε την οροφή του σπιτιού. Τότε εκείνη μου φώναξε: “Κοριτσάκι μου, ας σκοτώσει εμένα για να γλιτώσεις εσύ”. Την κυνήγησε μέσα στο σπίτι. Μετά τον δεύτερο πυροβολισμό, γύρισε και μου είπε: “Μόλις σκότωσα τη μάνα σου”. Κατέρρευσα μπροστά στη νεκρή μητέρα μου…». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στην κατάθεσή της η 15χρονη κόρη του τραγικού ζεύγους τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο πατέρας της πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα της, μέσα στο σπίτι τους στον Πύργο Διρού, στη Μάνη.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα τελευταία της λόγια: “Με τίποτα, κοριτσάκι μου, δεν θα αφήσω να σκοτώσει εσένα. Θα τον αφήσω να σκοτώσει εμένα για να λυτρωθείτε εσείς”. Όλα έγιναν μπροστά μου…». Συγκλονισμένοι οι αστυνομικοί άκουγαν τα λόγια της 15χρονης, που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η ανήλικη ειδοποίησε τις Αρχές αμέσως μετά, με τους αστυνομικούς που έφθασαν στο σπίτι της πρωτοφανούς τραγωδίας να διαπραγματεύονται αρχικά με τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια βγήκε από την κατοικία του και συνελήφθη. Οι αστυνομικοί, εκτός από την καραμπίνα, κατέσχεσαν ακόμη ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ, όπως αποδείχθηκε, ο δράστης είχε τοποθετήσει στο όπλο του εγκλήματος εννιάβολα φυσίγγια που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι αγριογούρουνων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που τέθηκαν υπ’ όψιν των Αρχών, ο 44χρονος δράστης φαίνεται πως, λόγω της παθολογικής ζήλειας του, βιαιοπραγούσε συχνά σε βάρος της 44χρονης συζύγου του Χρυσοβαλάντως, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης της είχε απαγορεύσει να βλέπει τις αδελφές της. Το ζευγάρι ήταν γνωστό στην τοπική κοινωνία, καθώς διατηρούσε μίνι μάρκετ στην περιοχή, ενώ είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τη 15χρονη και ένα γιο 19 ετών, που εκείνη την ώρα έλειπε από το σπίτι.

Μάλιστα, ο 19χρονος είχε μεταβεί στο νοσοκομείο της Σπάρτης όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση ο παππούς του, πατέρας του δράστη, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την πτώση του από ένα μηχανάκι που οδηγούσε. Τελικά, ο ηλικιωμένος απεβίωσε δύο ημέρες μετά το έγκλημα που διέπραξε ο γιος του, με την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις…

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι δύο αδελφές του θύματος, ο δράστης παρακολουθείτο από ψυχίατρο και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, την οποία, όμως, είχε διακόψει το τελευταίο διάστημα, ενώ ο ιατρός του τού είχε ανακοινώσει ότι θα του αφαιρέσει την άδεια οπλοκατοχής για τα κυνηγετικά όπλα που είχε στην κατοχή του.

Σε δηλώσεις της η αδελφή της 44χρονης Χρυσοβαλάντως τόνισε: «Τη σκότωσε. Το είχε σχεδιάσει, το έλεγε σε όλους στο χωριό ότι θα το κάνει. Ήθελε ή να την κλείσει σε ψυχιατρείο, ή να τη χωρίσει, ή να τη σκοτώσει. Τελικά τα κατάφερε, την έβγαλε από τη μέση. Τραβούσε πολλά η αδελφή μου, αλλά κρατούσε το στόμα της κλειστό. Φοβόταν πολύ. Έχασα το λουλούδι μου…».

«Θόλωσα…»

Μετανιωμένος για το έγκλημα που διέπραξε εμφανίζεται τώρα ο 44χρονος κατηγορούμενος, αποδίδοντας τα όσα συνέβησαν στην «κακιά ώρα και στην άτυχη στιγμή», αλλά και σε ένα sms που υποστηρίζει ότι έλαβε η σύζυγός του στο κινητό της… «Θόλωσε το μυαλό μου όταν είδα ένα sms στο κινητό της. Ζήτησα εξηγήσεις, αλλά με προσέβαλαν τα λόγια της. Αρπαξα το όπλο για να την εκφοβίσω, αλλά εκείνη έπεσε πάνω μου και τότε έγινε το κακό. Ολα έγιναν ξαφνικά, χωρίς να μπορώ να το ελέγξω. Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου και την οικογένειά της, έχω μετανιώσει, δεν το ήθελα…», δήλωσε στις Αρχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όταν κατά τις πρώτες στιγμές της σύλληψής του οδηγήθηκε στα κρατητήρια, βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ρωτούσε να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί, δείχνοντας να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς είχε διαπράξει…

«Πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία. Ο κατηγορούμενος είναι συγκλονισμένος και εκφράζει τη βαθιά του θλίψη. Ισχυρίζεται ότι θόλωσε το μυαλό του, ότι ήταν μια κακιά στιγμή, που θα τον καταδιώκει σε όλη του τη ζωή. Τα παιδιά του τα υπεραγαπούσε, όπως και τη σύζυγό του. Είχαν κάποια οικογενειακά προβλήματα, ενώ παραδέχεται ότι μετά τον στρατό έπαιρνε φάρμακα για την ψυχική του υγεία», δήλωσε ο συνήγορός του Λάμπρος Μπρεάνος.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα