Μαγιορκίνης: Αν δεν μπορείτε να φοράτε μάσκα, κρατήστε αποστάσεις

Μαγιορκίνης: Αν δεν μπορείτε να φοράτε μάσκα, κρατήστε αποστάσεις

H μετάβαση της διασκέδασης στους εσωτερικούς χώρους εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας φαίνεται πως έφερε την «έκρηξη» των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

«Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα» είπε ο Γκ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.

Χαρακτήρισε επικίνδυνη την αύξηση στη Θεσσαλονίκη καθώς «ανά μονάδα πληθυσμού έχει έως και 4 διαγνώσεις σε σχέση με την Αττική». Η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα κρούσματα είναι 19-39.

«Ανησυχητική είναι η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες 65 και άνω. Αποτελούν τον πυρήνα των ομάδων που επιβαρύνει το ΕΣΥ» τόνισε.

Η δραματική αύξηση οφείλεται στη μετάβαση στη διασκέδαση από τους ανοιχτούς στους κλειστούς χώρους, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας.

Η χρήση της μάσκας

Ο Γκ. Μαγιορκίνης είπε πως πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας παντού και σε περίπτωση που «δεν μπορείτε να φορέσετε μάσκα σε εσωτερικό χώρο να υπάρχει άφθονος εξαερισμός και τήρηση αποστάσεων».

«Η δυναμική του δεύτερου κύματος ενισχύεται καθημερινά παγκοσμίως. Στην Ευρώπη έχουν ξεπεραστεί οι 10 εκατ. διαγνώσεις και καθημερινά οι υπολογίζονται στις 10.000» επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα