Δημόπουλος: Είμαστε μόλις λίγες εβδομάδες πίσω από Γερμανία και Γαλλία

Το καμπάνακι επαγρύπνησης για την ανάγκη από εδώ και στο εξής να τηρηθούν καθολικά τα μέτρα για τον κορωνοϊό καθώς είμαστε λίγες εβδομάδες πριν από την κατάσταση της Γερμανίας και της Γαλλίας χτύπησε το πρωί της Παρασκευής ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος.

Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Εστίες υπερμετάδοσης υπάρχουν και μπορούν να αποφευχθούν. Σε πολλά κράτη του κόσμου δεν πραγματοποιούνται τεστ σε μεγάλη έκταση. Είμαστε λίγες εβδομάδες πίσω από τη Γαλλία και την Ιταλία, που έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες πια. Το στοίχημα είναι να προλάβουμε την επιδείνωση της κατάστασης. Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το προσωπικό στο σύστημα υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζουμε με τα τεστ είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό, είπε μιλώντας στο OPEN ο Θανάσης Δημόπουλος,

Όπως σημείωσε αν με κάποιο.... μαγικό τρόπο κρατούσαμε τις αποστάσεις των δύο μέτρων, ο ιός θα είχε εξαφανιστεί, ενώ πρόσθεσε πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν εντοπίζουμε.

Χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 1211 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 35.510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα