Απίστευτες ουρές στη Θεσσαλονίκη για τα rapid tests. Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Απίστευτες ουρές στη Θεσσαλονίκη για τα rapid tests. Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Απίστευτες είναι οι ουρές που σχηματίζονται στη Θεσσαλονίκη, στη νέα παραλία της πόλης, όπου πραγματοποιούνται σήμερα τα rapid tests για τον κορονοϊό, όπως φαίνεται από τις εικόνες που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Οι εξετάσεις γίνονται σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ειδικά εξοπλισμένες, που έχουν στηθεί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η «ουρά» που σχηματίζουν όσοι προσέρχονται για να υποβληθούν σε τεστ - τηρώντας μεταξύ τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις- φτάνει μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».

Τη διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις οκτώ το βράδυ, επιβλέπει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, βελτίωση παρουσιάζεται στην εικόνα των αποτελεσμάτων για τα rapid test που διενεργούνται από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παρότι αρχικά η εικόνα ήταν εντελώς αποκαρδιωτική, αφού τα θετικά στον κορονοϊό τεστ αντιστοιχούσαν κοντά ή και πάνω από το 10% του συνόλου των διενεργηθέντων κατά τις πρώτες ώρες, πλέον κι όσο οι έλεγχοι προχωρούν διαπιστώνεται κάμψη στο ποσοστό αυτό.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, Κ. Ζέρβα, στα 1.100 τεστ που είχαν γίνει μέχρι νωρίς το μεσημέρι τα θετικά στον ιό τεστ παραμένουν στα 50.

Έτσι, το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων φαίνεται να μειώνεται, γεγονός που μαρτυρά ότι νωρίς το πρωί, όταν το ποσοστό έφτανε στο 10%, εξετάστηκαν κυρίως άνθρωποι που είχαν στενές επαφές με κάποιο κρούσμα ή είχαν κάποια ύποπτα συμπτώματα, ενώ στη συνέχεια τα αρνητικά τεστ ήταν περισσότερα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ θεωρεί πως ένα αναμενόμενο ποσοστό θετικών τεστ είναι από 2% έως 5%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα