Δημήτρης Καμπανάρος: Ήταν το παιδί του - Μια ζωή γεμάτη προσφορά πριν το τραγικό τέλος

Η οικογένεια του εκλιπόντος, Δημήτρη Καμπανάρου, αλλά και το παιδί του, η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέα Θάλπη, εισπράττουν τη συμπαράσταση όλων των προσφιλών προσώπων για τον αδόκητο χαμό του αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας του 41χρονου ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, σε επικοινωνία του με το newsit.gr, σχετικά με την υπόθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε τη χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, 21.10.2020.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Μιχάλης Μαύρος, η επιχείρηση δημιουργήθηκε από τον εκλιπόντα, ο οποίος ήταν Διδάκτωρ Γεροντολογίας από το Πανεπιστημίο της Χαιδελβέργης στη Γερμανία. Ο πατέρας του, επιτυχημένος φαρμακοποιός, δεν ήταν σχετικός με το αντικείμενο και απεβίωσε το 2014. Η επιχείρηση παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον είχε πολύ θετικά οικονομικά μεγέθη, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕ.ΜΗ..

Μεγάλη απώλεια – Συγκλονισμένοι όσοι τον γνώριζαν

Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Καμπανάρο. Το νέο άνθρωπο ο οποίος έδωσε ξαφνικά τέλος στην ζωή του την Τετάρτη, 21.10.2020, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο μόλις 41 ετών Δημήτρης Καμπανάρος ήταν ο ιδιοκτήτης του Οίκου Ευγηρίας «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο, μια μονάδα υπόδειγμα όπως λένε όλοι όσοι την έχουν επισκεφθεί που από την πρώτη στιγμή έκανε τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσει τους τροφίμους της και το προσωπικό της από τον κορονοϊό.

Μάλιστα από τις 24 Μαρτίου ως την 1η Ιουνίου είχε μείνει μέσα στην μονάδα ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Όπως αναφέρουν τόσο συνάδελφοί του, όσο και όσοι τον γνώριζαν ο άνθρωπος αυτός είχε σπουδάσει το αντικείμενό του και μάλιστα είχε διδακτορικό στην Γεροντολογία και κάθε μέρα άπλωνε ασπίδα προστασίας στους τροφίμους με όποιο μέσο μπορούσε και όσο του ήταν δυνατόν ειδικά στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού.

ιδιοκτήτης γηροκομείου

Ήταν εκείνος που είχε διαμορφώσει έναν ειδικό χώρο από τον οποίο οι συγγενείς των ηλικιωμένων μπορούσαν να τους επισκέπτονται χωρίς να έρχονται σε επαφή μαζί τους έτσι ώστε να τους προστατεύσει. Ήταν εκείνος που έκανε από μόνος του τεστ στο προσωπικό και τους τροφίμους προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τις προηγούμενες ημέρες μετά από τεστ που έγιναν βρέθηκαν θετικοί δυο υπάλληλοι και μια τρόφιμος. Ήταν ασυμπτωματικοί και η υγεία τους δεν κινδυνεύει.

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, κ. Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την τραγική απώλεια του νέου αυτού του ανθρώπου.

«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους.

Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης. Και μιλάμε για 2 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και μια γιαγιά με 37,6 πυρετό».

Πολλαπλές δράσεις…

Ο Δημήτρης Καμπανάρος διακρίθηκε και στο συντονισμό των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε συνεργασία με δημόσιους φορείς και έτυχε της καθολικής αναγνώρισης για τις σχετικές, συνεχείς και συνεπείς προσπάθειές του, η ευδοκίμηση των οποίων, δυστυχώς, δεν ήταν, αποκλειστικά, στο χέρι του”, τονίζει ακόμη ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Μαύρος.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα