Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάχη των καταδικασθέντων για να γλυτώσουν τη φυλακή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάχη των καταδικασθέντων για να γλυτώσουν τη φυλακή

Το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής διέκοψε για αύριο στις 10.30 το πρωί. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις για τα ανασταλτικά.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής ο Γιώργος Ρουπακιάς όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του.

Στο Εφετείο Αθηνών προσήλθαν σήμερα οι δύο καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Έπειτα από την είσοδό του στο δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης πήγε να καθίσει πιο μακριά από τους άλλους καταδικασθέντες που είναι παρόντες στο δικαστήριο, με την πρόεδρο να του λέει: «Μιας και ήρθατε καθίστε μπροστά με τους άλλους κατηγορούμενους».

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση κατέθεσε:

«Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Μένει μαζί μας σε ένα σπίτι. Ήταν παντρεμένος με αλλοδαπή οικονομική μετανάστρια και χώρισε. Τα παιδιά τους ζουν με τη μητέρα και πληρώνει διατροφή 1500 ευρώ. Όταν έκλεισαν τα σχολεία ερχόντουσαν. Εγώ τελείωσα αν εκτίσει την ποινή του. Είμαι 40χλμ από το Αγρίνιο. Μέχρι το ‘17 βοσκούσα τα πρόβατα. Δεν είχα πρόβλημα όρασης. Τώρα έχω και η γυναίκα μου έχει αναπηρία 50%» είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του η πρόεδρος του είπε ότι μπορεί να αποχωρήσει. Τότε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ρώτησε αν μπορεί κι αυτός με την πρόεδρο να του απαντά: « Εσείς είστε κατηγορούμενος. Μετά από 5,5 χρόνια, σας βλέπουμε σήμερα....».

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι προσήλθε στο Εφετείο Αθηνών και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Νωρίτερα κατέθεσε ως μάρτυρας ο ανιψιός του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η οικογένειά του εξαρτάται από αυτόν.

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του κοντά στην οικογένειά του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Ουδεμία σχέση έχει με το χώρο. Οι μόνες σχέσεις που έχει, είναι με το σπίτι του και τη δουλειά του γιατί από αυτόν εξαρτώνται δύο οικογένειες».

«Έχει δώσει εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία και τις έχει περάσει με επιτυχία. Έχει προσφέρει στην χειμαζόμενη από υπογεννητικότητα ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά από όταν βγήκε από τη φυλακή (σ.σ. Είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της ΧΑ). Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για την κοινωνία», υποστήριξε ο δικηγόρος του Αναστάσιου Πανταζή.

Η αρραβωνιαστικιά του Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες κατέθεσε στο δικαστήριο προκειμένου να στηρίξει το αίτημα του να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του. Με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας ανέφερε ότι γνωρίζει το σύντροφό της από 16 ετών, πως η ίδια δεν εργάζεται και ότι ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Δήλωσε επίσης ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι η ίδια έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10 έτη κάθειρξης και 2 μήνες, φίλος του που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε μεταξύ άλλων ότι: «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθεια του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί …Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ.»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα