Παγώνη: Μάσκες παντού και τώρα στην Αττική, θα σώζει ζωές

Για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική και τον τρόπο που θα ελεγχθεί η διασπορά μίλησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο.

Η κ. Παγώνη υπεραμύνθηκε της γενικευμένης χρήσης της μάσκας στην Αττική, είναι το πιο βασικό και πρέπει να γίνει τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει εφαρμοστεί, θα σώζει ζωές, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν παρθεί κι αυτό το μέτρο και γίνει μία επανεκτίμηση σε 15 μέρες και έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αύξηση διασωληνωμένων, αύξηση θανάτων, αύξηση νοσηλευομένων τότε θα πρέπει τα μέτρα να είναι πιο σκληρά.

Το πρόβλημα είναι οι συνωστισμοί, στις πλατείες, στα πάρκα κλπ κι επειδή την ημέρα ο κόσμος πρέπει να δουλέψει, η οικονομια πρέπει να ενισχυθεί, το βράδυ θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα, εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εκεί δεν ακούει κανένας, δεν κρατάνε αποστάσεις», πρόσθεσε, αναφορικά με τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες και την αυστηροποίηση των μέτρων.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στα ΜΜΜ τόνισε: ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα από το Υπ. Μεταφορών. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνωστίζεται». Σημείωσε κλείνοντας ότι ο συνωστισμός είναι αυτός που πρέπει να αποφευχθεί.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα