Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται για την Αττική - Μάσκες παντού, κλείσιμο πλατειών

Εν μέσω της ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας, η κυβέρνηση ετοιμάζει μία σειρά νέων μέτρων με στόχο να περιορίσει τη μετάδοση του ιού.

Τα νέα μέτρα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με λοιμωξιολόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, μεταξύ άλλων συζητήθηκε:

Η  υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και να κλείσουν πλατείες στην Αττική.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν εντός της εβδομάδας.

Λινού: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, αργούμε και είναι εις βάρος μας

 Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού η οποία, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, τόνισε πως αργούμε να πάρουμε αποφάσεις «και είναι εις βάρος μας», ενώ χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική. 

«Έχουμε μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο, είναι πολλοί οι υποψήφιοι να κολλήσουν», σημείωσε η κυρία Λινού, ενώ τόνισε πως «δεν επαρκεί η μάσκα από μόνη της, χρειάζεται απόσταση». «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο. Θα έκανα υποχρεωτική τη μάσκα και έξω. Θα προσπαθούσα να αποφύγω το lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η καθηγήτρια ανέφερε, ωστόσο, πως δεν χρειάζεται πανικός, παρόλο που «δεν πάνε καλά τα πράγματα», αναδεικνύοντας παράλληλα τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς. 

«Δεν ξέρω γιατί αργούμε να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε προβλήματα. Αργούμε και είναι εις βάρος μας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», τόνισε, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των σχολείων είπε: «Θα αραίωνα τις τάξεις ανεξαρτήτως κόστους και θα εκμεταλλευόμουν τον υπαίθριο χώρο για μαθήματα». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα