Τα drone της ΕΛΑΣ πρόδωσαν το πάρτι κορονοϊού σε ταράτσα στην Αγία Παρασκευή

Τα drone της ΕΛΑΣ πρόδωσαν το πάρτι κορονοϊού σε ταράτσα στην Αγία Παρασκευή

Τα drone της ΕΛΑΣ κατάφεραν να εντοπίσουν το περασμένο Σαββατοκύριακο πάρτι σε ταράτσα στην Αγία Παρασκευή. Σε άλλη περίπτωση στο Χαϊδάρι το πάρτι τελείωσε πριν καν αρχίσει καθώς ο party animal ιδιοκτήτης το ακύρωσε βλέποντας απέξω το περιπολικό.

Πάρτι κορονοϊού σε σπίτια; νέος πονοκέφαλος για την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την ΕΛ.ΑΣ. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε φέτος στην Μύκονο, με τα ιδιωτικά πάρτι σε βίλες, φαίνεται πως ήρθαν και στην Αθήνα, η οποία είναι ένα βήμα πριν την γενική καραντίνα, καθώς τα αυξημένα σε καθημερινή βάση κρούσματα αν μη τι άλλο προκαλούν έντονη ανησυχία.

Ωστόσο και επειδή μια νέα καραντίνα είναι δυνατόν να τινάξει την οικονομία και το σύστημα υγείας στον αέρα, τόσο στην Γ.Γ.Π.Π. όσο και στην ΕΛ.ΑΣ παίρνουν μέτρα ώστε να σταματήσουν το επικίνδυνο φαινόμενο εν τη γένεση του.

Για το λόγο αυτό επιστρατεύεται η τεχνολογία και συγκεκριμένα οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τα drone της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο το ένα από τα drone της ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία, εντοπίζοντας πάρτι σε ταράτσα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έπειτα από καταγγελία πολίτη για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Αμέσως στην περιοχή πέταξε το drone τις ΕΛ.ΑΣ, εντοπίζοντας στην ταράτσα της πολυκατοικίας συγκέντρωση πολλών ατόμων, τα οποία διασκέδαζαν με την μουσική στην διαπασών και ενώ οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 02:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι νεαροί κατάλαβαν όταν είδαν το drone αλλά και τα δυο περιπολικά κάτω από την πολυκατοικία, πως πρέπει να “διαλύσουν” το πάρτι, όπως και έκαναν, καθώς ήδη είχε ενημερωθεί από τους Αστυνομικούς ο διαχειριστής της πολυκατοικίας για το πρόστιμο, αλλά και τις ποινικές συνέπειες σε περίπτωση που το πάρτι συνεχιζόταν.

Παράλληλα τα drone της ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση τις νύχτες, ώστε να εντοπίζουν κυρίως σε πλατείες του Δήμου Αθηναίων όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, συγκέντρωση ατόμων.

Μέσω των drone της ΕΛ.ΑΣ το κέντρο επιχειρήσεων έχει άμεση εικόνα του συνωστισμού στις πλατείες, ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση.

Εκτός αυτού οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, “περιπολούν” στο διαδίκτυο “ξεκλειδώνοντας” κλειστές ομάδες στα social media που καλούν σε πριβέ πάρτι κορονοϊού.

Στο Χαϊδάρι το πάρτι τελείωσε πριν καν αρχίσει

Στην περίπτωση που εντοπίζονται αυτά τα καλέσματα, οι καλεσμένοι όταν φτάνουν έξω από την μονοκατοικία η την πολυκατοικία που θα γίνει το πάρτι κορονοϊού βλέπουν να τους περιμένει ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και τους Αστυνομικούς με τα μπλοκάκια στα χέρια, έτοιμους να κόψουν τα πρόστιμα των 150 ευρώ, για μη χρήση μάσκας και συνωστισμό.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ιδιοκτήτη μονοκατοικίας στο Χαϊδάρι, οποίος είχε καλέσει αρκετά άτομα στο σπίτι του, μέσω διαδικτύου για πάρτι μέχρι πρωίας, πλην όμως έσπευσε να το ακυρώσει, μόλις είδε έξω από την μονοκατοικία σταθμευμένο το περιπολικό.  

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα