Τραγικός επίλογος στην Καρδίτσα: Στη 43χρονη φαρμακοποιό ανήκει η σορός που βρέθηκε στο Μουζάκι

Τραγικός επίλογος στην Καρδίτσα: Στη 43χρονη φαρμακοποιό ανήκει η σορός που βρέθηκε στο Μουζάκι

Στην 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείτο από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν ο “Ιανός” έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στη γέφυρα Μαγουλίτσας στον δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.

Το πτώμα εντόπισε σκύλος της ΕΜΑΚ μέσα στη λάσπη στις όχθες του ποταμού Πάμισου.

Ήταν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (24.09.2020) όταν σκύλος της αστυνομίας που συμμετείχε στις αδιάκοπες έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης αγνοούμενης φαρμακοποιού σήμανε συναγερμό. Είχε εντοπίσει ένα ανθρώπινο μέλος να εξέχει από λάσπες και φερτά υλικά. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για να ανασυρθεί η σορός και όταν αποδείχθηκε ότι ανήκε σε γυναίκα, το μυαλό όλων πήγε στη μοναδική που αγνοούνταν στην περιοχή μετά το καταστροφικό πέρασμα του “Ιανού”. H άτυχη 43χρονη είναι το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας “Ιανός“.

Σε σημείο 4 χλμ. από εκεί που γίνονται οι έρευνες, κάτω από τόνους λάσπης, εντοπίστηκε μια σορός, καθώς ένα ανθρώπινο μέλος εξέχει από τις λάσπες. Πιο συγκεκριμένα, το μέλος εντοπίστηκε περί τα 4 χιλιόμετρα από τη γέφυρα και εκτός της ροής του ποταμού. 

Το αυτοκίνητο της 43χρονης είχε εντοπιστεί το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη θέση Παλαιά Σφαγεία στο Μουζάκι.

Ο επικεφαλής των ερευνών είπε: «Εντοπίστηκε γυναικείο πτώμα παράπλευρα του κυρίου ρέματος του ποταμού μέσα σε δέντρα. Έγινε η ανάσχεση και αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία αναγνώρισης. Πιθανολογούμε ότι είναι η αγνοούμενη. Δεν μπορούμε να το πούμε, όμως, γιατί το πτώμα ήταν μέσα στις λάσπες. Θα ακολουθήσει ιατροδικαστική εξέταση. Τη βρήκε ο σκύλος της ελληνικής αστυνομίας».

Η φαρμακοποιός είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στο Μουζάκι την ημέρα που χτύπησε την περιοχή η κακοκαιρία Ιανός, στις 19 Σεπτεμβρίου.

 

Η κινητοποίηση στο Μουζάκι ήταν τεράστια εδώ και έξι μέρες, από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν ο “Ιανός”, που σάρωσε τα πάντα στο Μουζάκι, παρέσυρε το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της από το φαρμακείο.

Η Ευδοκία. Π είχε πέσει, εξαιτίας των ορμητικών νερών, με το αυτοκίνητό της στον Πάμισο, έξω από το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι. Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο της 43χρονης είχε εντοπιστεί το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη θέση Παλαιά Σφαγεία στο Μουζάκι.

Η σορός της γυναίκας ανασύρθηκε από τις όχθες του ποταμού Πάμισου, κοντά στη γέφυρα που οδηγεί στον οικισμό Μαγουλίτσα του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, περίπου 7 με 9 χιλιόμετρα από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 43χρονης.

Το μόνο που απομένει είναι να γίνει η αναγνώρισή της. Όμως ο επικεφαλής των ερευνών δεν έκρυψε πως «πιθανολογούμε» πως είναι η άτυχη φαρμακοποιός. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της συμμετείχαν και 10 συγγενείς της γυναίκας, με πρώτο τον αδερφό της.

«Εντοπίστηκε γυναικείο πτώμα παράπλευρα του κυρίου ρέματος του ποταμού μέσα σε δέντρα. Έγινε η ανάσχεση και αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία αναγνώρισης. Πιθανολογούμε ότι είναι η αγνοούμενη. Δεν μπορούμε να το πούμε, όμως, γιατί το πτώμα ήταν μέσα στις λάσπες. Θα ακολουθήσει ιατροδικαστική εξέταση. Στην έρευνα συμμετείχαν και δέκα άτομα από την οικογένεια της 43χρονης. Τη βρήκε ο σκύλος της αστυνομίας», είπε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των ερευνών.

Συγκλονίζει η μητέρα της αγνοούμενης φαρμακοποιού

Η μητέρα της κοπέλας μίλησε στα ΜΜΕ το βράδυ της Τετάρτης και τόνισε πως εξακολουθεί να ελπίζει, παρακαλώντας για ένα πράγμα: Να επιστρέψει ζωντανή η κόρη της στο σπίτι.

"Να βρεθεί το παιδί. Τρέχω και κοιτάζω από την πόρτα, από το παράθυρο μήπως φανεί" είπε η μητέρα της Ευδοκίας η οποία αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο κυκλώνας Ιανός έπληξε την περιοχή.

Όταν κόπηκε το ρεύμα, την πήρα τηλέφωνο και της λέω "εγώ δεν έχω ρεύμα" και μου είπε ότι ούτε εκείνη είχε. Όταν μετά την ξαναπήρα, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και πήγα τρέχοντας πάνω στη γέφυρα, πέρασα και δεν είδα το αυτοκίνητο εκεί. Περιμένω από στιγμή σε στιγμή να μου πούνε κάτι καλό", είπε η μητέρα της.

Με πληροφορίες από trikalaola.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα